Katlanabilir Ekranın Gelişmiş Yüzü: Samsung Z Fold 4
Akıllı telefon dünyasındaki gelişmeler, teknolojinin ulaşabileceği yerler konusunda yarattığı etki ile herkesi büyülemeye devam ediyor. Bundan 20 sene önce bırakın Samsung Z Fold 4 gibi katlanabilir ekranlı cep telefonlarını, her dakika elimizde taşıyabileceğimiz ve görüntülü görüşme yapabileceğimiz bir cep telefonunu hayal edebilir miydik?
Bu noktadan hareketle, mobil cihaz deneyiminin her geçen gün hayallerimizin sınırlarını aştığını görüyoruz. Özellikle Samsung, bu noktada yarattığı inovatif farklar ile hepimizi heyecanlandırmaya devam ediyor. Bu alandaki son iddiasını Samsung Z Fold 4 ile kanıtlayan marka, katlanabilir ekranlı cep telefonu noktasında çizdiği çıtayı biraz daha yukarı taşımayı başarmış durumda.
Elbette belirli noktalarda geliştirilmeye ihtiyacı olan Z Fold 4, katlanabilir ekranlı cep telefonu hayalinin günümüzdeki somut gerçekliği olarak karşımızda. Bu alanın yıllar içerisinde çok daha büyük gelişmelere açık olduğunu hissettiren Galaxy Z Fold 4 cep telefonu, mevcut koşulların en iyi ismi olarak hayallerimizi yaşamaya izin verecek gibi duruyor.
Teknolojinin birçok hamlesi ile kullanıcıların temkinli davranma alışkanlıkları artmakta. Özellikle katlanabilir bir ekranın ne kadar kullanılabilir ve işlevsel olduğu noktasında soru işaretlerinin zihinlerimizde dolaşması fazlasıyla normal çünkü uzun yıllardır kullandığımız birçok akıllı telefonun tek bir ekranı dahi her zaman yüksek performans ve dayanıklılık sağlayamıyor.
Bu nedenle katlanabilen bir ekrandan ne kadar verim alınabileceği her zaman akıllarda bir soru işareti. İşte tam da bu noktada Samsung Galaxy Z Fold 4 cep telefonu karşımıza çıkıyor ve tüm soru işaretlerimizi bir anda cevaplayıveriyor. Teknik ayrıntılarından tasarımsal detaylarına, dayanıklılık seviyesinden ergonomik duruşuna kadar her alanda ciddi geliştirmeler ile karşımıza gelen Z Fold 4, katlanabilir akıllı telefon rüyasında yeni bir soluk olarak tam karşımızda!
Performansa etki eden teknik kadro anlamında iyi bir seviyeye sahip olan dördüncü nesil Fold, aynı anda 3 uygulamayı görüntülemeyi ve çalıştırmayı sağlayan yapısı ile üretkenlik noktasında da kullanıcıya üst düzey bir deneyim sunuyor. Bununla birlikte ekran detaylarında da ergonomik ayrıntılara yer verilen Samsung Fold 4, özellikle ana kamera ekibinde de üst düzey bir kalite vadediyor.
Bir noktada Z Fold 3’ün geliştirilmiş bir üst modeli olarak da nitelendirebileceğimiz söz konusu cihaz, özellikle katlanabilir ekran noktasındaki geliştirmeleri ile, bu yolun bir hayli uzun ve daha birçok yeniliğe açık olduğunu bizlere gösteriyor. Samsung Z Fold 4 incelemesi ile özelliklerin ayrıntılarına gelin birlikte bakalım!

Samsung Z Fold 4 ile Yüksek Performansın Keyfini Sürün
Donanım, işlemci, performans… 3 anahtar kelimeyi de bünyesinde barındıran bir cihaz arıyorsanız onun yeni adı Samsung Z Fold 4. Galaxy serisini üst düzey performans ürünleri ile sürdürmeyi bir gelenek haline getiren marka, Z Fold ailesinin yeni üyesi ile bu seriye önemli bir katkı sunuyor.
Akıllı telefon noktasında kullanılabilecek en yüksek performanslı işlemci setlerinden birini bünyesinde taşıyan Galaxy Z Fold 4, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 yonga yonga seti ile karşımızda!
Birçok noktada gelişmiş seçenekler sunan bir cihazın böylesine performans canavarı bir işlemci seti ile donatılmasına şaşırmamak gerek. Yüksek hacimli işlemler ve dev ekran deneyimini layığı ile kaldırabilecek olan işlemci, Samsung Z Fold 4’ün rütbesine yakışır düzeyde.
64-bit işlemci mimarisi ile performans cihazı alışkanlıklarını koruyan marka, 4 nm CPU üretim teknolojisi ile de yonga setinin gücünü korumayı bilmiş. CPU frekansında 3.2 GHz seviyesine ulaşabilen cihaz, grafik işlemci performansını ise 900 mGHz ile Adreno30’a borçlu.
Samsung Z Fold 4 işlemci noktasında destek aldığı 8 çekirdeği ise şu şekilde bir üçlü yapı ile dizayn etmiş:
- 3.2 GHz hıza sahip 1 adet ARM Cortex-X2 (Kryo)
- 2.8 GHz hıza sahip 3 adet ARM Cortex-A710
- 2.0 GHz hıza sahip 4 adet ARM Cortex-A510
RAM noktasında ise böylesine bir cihazı taşıyabilecek 12 GB’lık kapasiteye yer veren Samsung, DDR5X ile de belleği destekliyor. Depolama noktasında ise 256 GB ve 1 TB’lık seçenekler ile kullanıcıların karşısına çıkan marka, dahili depolama biçimini UFS 3.1 standardında tutarak yüksek okuma ve yazma hızı sunuyor. Cihazda ek olarak hafıza kartı desteği ise bulunmuyor.

Samsung Z Fold 4 Performans Testi Sonuçları
Samsung Z Fold 4 AnTuTu ve Geekbench skorlarından da anlaşılacağı üzere tam bir performans cihazı. Teknik donanımındaki ayrıntılar ile kendini ispat eden model, bağımsız testlerden aldığı sonuçlar ile de bunu kanıtlamakta. Samsung Z Fold 4 işlemci performansının test sonuçları net olarak şu şekilde:
Test | Sonuç |
AnTuTu Skoru | 984.665 |
Geekbench Skoru | Single-Core: 1308 Multi-Core: 3753 |
Samsung Z Fold 4 Bataryası
Samsung, geliştirdiği her cihazda farklı özellikleri bir üst seviyeye taşımaya alışık bir teknoloji devi. Özellikle akıllı telefon noktasında her seride veya her modelde ince ayrıntıları düşünerek, farklı bir özelliğin üzerine koyma alışkanlığını koruyor. Ancak batarya konusunda bunu söylemek pek mümkün değil. Özellikle de Samsung Z Fold 4 donanımı ile bu kadar heybetli bir telefon olarak karşımızda dururken.
Eğer dev ekrana sahip, her tarafı kameralar ile donatılmış ve ekran deneyimini bambaşka bir seviyeye çıkaran bir cihaz üretiyorsanız ve performans noktasında da hiçbir şeyden kaçınmıyorsanız 4400 mAh batarya pek yeterli değil. Her noktasında segmentinin üst düzey donanımlarına yer verilen Samsung Z Fold 4 bataryası ile ne yazık ki bekleneni pek veremiyor.
Çift hücreli yapısıyla ısınma ve güç noktasında kaliteli bir deneyim sunsa da, birçok ekrana sahip, aynı anda 3 uygulamayı tek ekranda yönetmenizi sağlayan ve toplamda 5 kamera ile çekim yapmanıza olanak sağlayan bir cihazın daha yüksek hacimli bir pile sahip olmasını beklemek haksızlık olmaz.
Yukarıda saydığımız özelliklere yönelik optimize edilmiş bir batarya sistemi kurulduğu ifade edilse de, birincil kullanıcı tarafından bakıldığında; “Bu kadar özelliğe bu pili nasıl yetireceğim?” diye düşünülebilir.
Lityum polimer teknolojisine sahip Samsung Galaxy Z Fold 4 bataryası, şarj girişi noktasında ise USB Type-C desteğine sahip. 25 W hızlı şarj özelliğine sahip cihazın kablosuz şarj hızı ise 15 W. Bu noktada, ürünün kutusundan herhangi bir şarj cihazı çıkmadığını hatırlatmakta fayda var.

Samsung Z Fold 4 Modelinin Diğer Teknik Ayrıntıları
Samsung Galaxy Z Fold 4 cep telefonu, Android 12 işletim sistemi ile kutudan çıkıyor. Kullanıcı arayüzü noktasında Samsung One IU 4 bizleri karşılarken, cihazın dev ekranına entegre ve uyumlu bir arayüz çalışması yapıldığını belirtmemiz gerekir.
5G desteği ile kutudan çıkan modelin, Türkiye için ileriye yönelik artı bir teknoloji sunduğunu ekleyebiliriz. Türkiye’nin mevcut koşullarda 4G altyapısı sunduğunu hatırlatarak, cihazın 4G teknolojisinden LTE Cat 2.0’a sahip olduğunu ve 4G indirme hızında 2000 Mbps’ye, karşıya yükleme hızında ise 200 Mbps’ye eriştiğini belirtmek gerekir. Ancak söz konusu hızların, kullandığınız internet ve iletişim altyapısı ile de doğrudan ilgili olduğunu unutmamak gerekir.Çoklu ortam desteği noktasında stereo çift hoparlör ile kullanıcılarına Dolby Atmos teknolojisini sunan Fold ailesinin son ismi, kulaklık kullanımı için herhangi bir jak girişine ise sahip değil. iPhone marka cep telefonlarından alışık olduğumuz şarj soketi üzerinden sağlanan ses çıkışı alışkanlığı, Samsung Z Fold 4’te de karşımıza çıkıyor. Söz konusu cihaza kulaklık bağlantısı yapabilmeniz için USB Type-C girişine bağlanabilen bir kulaklık veya dönüştürücüye ihtiyacınız olacak.
Kablosuz bağlantılar noktasında Wi–Fi 6 desteği ile karşımıza çıkan cihaz, Bluetooth versiyonunda ise 5.2’ye sahip. Kızılötesi özelliği eklenmeyen akıllı cihazın olduğuna sevindiren özelliklerinden biri ise NFC desteği. Temassız birçok ödeme ve yükleme yönteminin böylesine hayatımıza girdiği şu günlerde NFC özelliğinin varlığını yabana atmamak gerekir.
Gerek donanımı gerek katlanabilir ekranı ve 3 uygulamayı aynı anda yönetmeye imkân veren kullanım detayları ile hem bir iş telefonu hem de günlük yaşantınızın yükünü taşıyan bir cihaz olarak öne çıkan Samsung Z Fold 4, bu özelliklerini çift hat desteği ile de süslemekte. USB bağlantı tipinde de USB 3.0 ile Type-C özelliğine sahip olan Z Fold 4, son yıllarda Android akıllı cihazlarda rastladığımız soketin dışına çıkmamış.
Gelelim cihazın güvenlik ve dayanıklılık özelliklerine. Güvenlik noktasında parmak izi okuyucu ve yüz tanıma teknolojisine sahip olan Z Fold 4’ün parmak izi okuyucusu; yan tarafında yer alan açma ve kapatma tuşuna entegre edilmiş. Z Fold 4 sensörler noktasında ise; barometre, pusula, yakınlık, ortam ışığı ve ivmeölçer sensörlerine sahip.
Dayanıklılık ile ilgili olarak elbetteki ilk akla gelen nokta katlanabilir ekranın bir süre sonra deforme olup olmayacağı. Özellikle gün içerisinde cep telefonu ile sıkı bir iletişimi olanlar için merak konusu olan bu duruma açıklama getiren Samsung, yapılan dayanıklılık testlerinde 200 bin katlamaya kadar herhangi bir sorun yaşanmadığını açıkladı.
Samsung’un ultra ince cam adını verdiği ara katmandaki iyileştirmeler ile katlanabilir ekranın dayanıklılığı artırılmış. Günlük ortalama bir ekran katlama hesabı ile de uzun yıllar sorunsuz bir kullanım vadediyor denebilir.
Bununla birlikte suya dayanıklılık seviyesini IPX8 sertifikası ile ortaya koyan Samsung Galaxy Z Fold 4, toza dayanıklılık noktasında ise herhangi bir özelliğe sahip değil. O nedenle cihazınızı özenli kullanmaya dikkat ederek kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. Bunların yanında taşıdığı servis ve uygulamalar ile de Z Fold 4 Samsung kullanıcısının deneyimini artıran bir cihaz.
Dolby Atmos ses desteğinden ekran yansıtmaya, kablosuz şarjdan, kablosuz şarj ile başka cihazları şarj edebilmeye dek birçok ek özellik sunmakta. Bunların içerisinde cihazla entegre olarak geldiği için ve çeşitli kullanım kolaylıkları sunduğu için Samsung DeX ve Samsung KNOX’u belki de ilk sıraya yazmak gerekir.
Samsung DeX’teki yazılımsal olarak öne çıkan güzel yanlar Fold 3’ün ardından bir üst modelinde de unutulmamış ve entegre edilerek kullanıcı arayüzü ve deneyimine katkıda bulunulmuş. Bununla birlikte arka kapakta da Corning Gorilla Glass 6 teknolojisine yer verilmesi, kullanım ömrü noktasında kullanıcıyı mutlu edecek bir diğer ayrıntı.
Her Tarafında Kamera Olan Bir Cihaz Hayal Edin: Samsung Z Fold 4
Samsung Z Fold 4 kamera özellikleri ile farklı bir deneyim sunuyor. Arka kamera 3’lüsünün yanı sıra geniş ekrana geçtiğinizde ekrana gizlenen bir ön kamera ve telefonu katladığınızda sizleri karşılayan ana ön kamera ile birlikte toplamda 5 lenslik bir çekim imkânı yaratıyor.
Ana kamera noktasından yola çıkıldığında 50 MP’lik bir lens bizleri karşılıyor. F/1.8 diyafram açıklığına sahip ana kamera, 85 derece açısı ile LED flaş desteğine de sahip. Geniş ekrana geçildiğinde çekimlerin önizlemesini bir üst seviyeye taşıyan Z Fold 4, gelişmiş yapay zeka desteğinin de etkisi ile profesyonel kareleri sizlerle buluşturur.
Profesyonel amaçlarla tercih edilebilecek olan Z Fold 4 kamerası, ek özellikleri ile de dünyayı sizin gözünüzden görmeye devam eder. Söz konusu özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Portre modu (Bokeh)
- Yapay Zeka
- 1.0µm (2.0µm) Piksel
- Otomatik odaklama
- HDR
- Phase Detect Auto-Focus - PDAF (Dual Pixel)
Arka kamera takımının ikinci üyesi ise 12 MP çözünürlüğe sahip Ultra Geniş Açılı kamera. F/2.2 diyafram açıklığı ile gelen lensin açısı ise 123 derece olarak tasarlanmış. Setin üçüncü ve son kamerası ise 10 MP ve F/2.4 diyafram açıklığı ile gelen Telefoto lensi. Optik Görüntü Sabitleyici, Otomatik Odaklama ve 3X Optik Zoom’a sahip olan Telefoto’nun açısı ise 36 derece. Z Fold 3 modelinde ise söz konusu Telefoto’nun zoom seviyesi 2X’di.
Samsung Z Fold 4 ile Video Çekimlerinde Profesyonellik
Samsung Z Fold 4’ün video kayıt seçenekleri ise standartların üzerinde özellikler ile donatılmış. 24 FPS değerini gören cihazın video kayıt çözünürlüğü 4320p Ultra HD. 8K’da 24 FPS’e kadar çekim olanağı sunan cihaz ile 4K’da 60 FPS video kaydı yapmak da mümkün.
Dijital görüntü sabitleyici, HDR10+ ve yavaş çekim özelliklerine de sahip video çekimin kayıt seçenekleri ise şu şekilde:
- 1080p @ 30fps
- 1080p @ 60fps
- 2160p @ 30fps
- 2160p @ 60fps
- 4320p @ 24fps
Ağır çekim kayıt seçenekleri ise şu şekilde:
- 720p @ 960fps
- 1080p @ 240fps

Samsung Z Fold 4 ile Çift Ön Kamera Deneyimi
Samsung Galaxy Z Fold 4 ön kamera noktasında da farklı bir deneyimin kapılarını aralıyor. İkili ekran yapısı, söz konusu cihaza ikili bir ön kamera seçeneği eklenmesini zorunlu kılmış denilebilir. Kullanım şekline göre ana ekranda veya geniş ekranda ön kamera ihtiyacı duyulduğunda, herhangi bir ekran değişimine gerek bırakmayan Z Fold 4, her iki alanda da da bir selfie kamerasına sahip.
Çiftli ekranda 4 MP’lik bir deneyim sunan model, F1.8 diyafram açıklığı ile de lensi desteklemekte. 80 derecelik bir açıya sahip olan ikinci ön kamera, ekran içine entegre edilmiş haliyle ekran deneyimine de herhangi bir zarar vermemektedir.
Ana ön kamerada ise 10 MP’lik bir çekim kalitesi sunan Z Fold 4, burada F/2.2 diyafram açıklığını dijital görüntü sabitleyici, HDR ve 85 derece açı ile desteklemektedir. Video çözünürlüğünde ise 2160p seviyesine ulaşabilen selfie kamerası FPS değerinde ise 30 bandında.
Katlanabilir Ekranı ile Düzenin Yeni Lideri: Samsung Z Fold 4
Samsung Z Fold 4 ekran özellikleri incelemesi yapmadan önce konuşulması gereken şey, cihazın ana özelliği olarak yer alan katlanabilirliği. Bir cihazın katlanabilir olmasına geçmiş cep telefonu modellerinde rastlıyorduk ancak bu noktada ekranın esneyerek ikiye katlanması hayatımızda çok uzun süredir yer alan bir teknoloji değil.
Bu nedenle Samsung Z Fold 4’ün ekran özelliklerini incelerken ve değerlendirirken, söz konusu ekranın katlanabilir olduğu ve bu teknolojisinin gelişme yolunda olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Ancak Samsung bu gelişme sürecine rağmen, Z Fold 4 ile yolun büyük bir kısmını katettiğini kanıtladı.
Teknik özelliklerinin yanında dev ekrana geçildiğinde cebimizdeki tablet olarak da adlandırabileceğimiz Galaxy Z 4’ün bu noktada en çok öne çıkan kısmı elbetteki ekranı. Çift ekrana geçtiğiniz 7.6 inçlik dev bir ekran ile bizleri karşılayan Z Fold 4, 2176 x 1812 piksel çözünürlüğü de 337 PPI piksel yoğunluğu ile destekliyor.
Söz konusu çözünürlükler, Samsung’un ekran konusunda üst düzey bir deneyimin kapılarını araladığını bizlere gösteriyor. İki ekranında da 120 Hz yenileme hızına sahip olan Galaxy Z Fold 4, ekran teknolojisinde de Super AMOLED’e emanet. Ekran çözünürlüğü seviyesi HD+ olan cihazın ekran oranı ise 23.1:9 olarak belirlenmiş.
Ekran dayanıklılık noktasında ise Corning Gorilla Glass Victus+ ile korunuyor. Kapasitif ekran 16 milyonluk bir renk doygunluğu sunarken ekran gövde oranında ise %80.47’lik bir oran yakalanmış durumda. Samsung Z Fold 4 ekran noktasında ikili bir yapıya sahip olduğu için, tekil ölçülerde ana ekran 6.2 inçlik bir boyuta sahip. Ana ekran tek başına kullanıldığında 402 PPI yoğunluk sunarken içerisinde bir de ana ön kamera barındırmaktadır.
Samsung Z Fold 4’ün ekran özelliklerini ana ekran ve çift ekran olarak ayırarak incelediğimizde şu şekilde bir liste yapılabilir:
Ana Ekran:- Çizilmeye Dirençli Cam
- Multi Touch
- Sürekli Açık Ekran (Always-on Display)
- Dynamic AMOLED 2X
- Ekran İçinde Ön Kamera
- Katlanabilir (Foldable)
- Dynamic AMOLED
- Ekran İçinde Ön Kamera
- Flexible OLED
- HDR10+

Tasarım Ustalığı ile Samsung Z Fold 4
Samsung Z Fold 4 tasarımı ile imza niteliğinde bir cihaz. Katlanabilir ekran temeline dayanan tasarımı, bu kadar geniş bir cihazda zariflik ile buluşmuş durumda. Usta işi bir tasarım çalışmasının izlerini taşıyan Z Fold 4, özellikle çift ekranlı kullanımında söz konusu zarifliğin tüm unsurlarını yansıtmaktadır. Bunlara ek olarak ise ekranın katlandığında sıfır açı ile kapanmadığını da belirtmek gerek.
Z Fold 3’e göre menteşe ve ekran kaplaması noktasında bazı değişimlerle tasarlanan Z Fold 4, premium hissiyatını yaşatan bir akıllı telefon. Ana ekrandaki ergonomik kullanımını çift ekrana geçtiğinizde de hissettiren Galaxy Z Fold 4, boyutları ile de kolay bir fiziki kullanım sunmaktadır. Cihazın katlanmış ve açık haldeki boyutlarını ayrıntılı olarak incelemek gerekirse şöyle listelenebilir:
Katlanmış durumda:- Boy: 155.1 mm
- En: 67.1 mm
- Kalınlık: 14.2 mm
- Boy: 155.1 mm
- En: 130.1 mm
- Kalınlık: 15.8 mm
Kapak tasarımında cam malzeme detaylarına ağırlık verilen Z Fold 4, çerçevesinde ise karbon alüminyum alaşıma sahip. Ağırlık olarak ise çift ekranlı bir telefona göre hafif olduğu söylenebilir. iPhone 13 Pro Max cep telefonunun 240 gram ağırlığında olduğu hesaba katılırsa, Samsung Z Fold 4’ün 263 gramlık ağırlığı gayet normal.
Samsung Z Fold 4 renkleri ile de dikkatleri üzerine çeken bir cep telefonu. Standart renk temellerinin dışına çıkılarak tasarlanan cihazın renk tercihleri ise şöyle:
- Gri
- Bej
- Siyah

Samsung Z Fold 4 Artıları ve Eksileri
Detaylı bir incelemenin ardından Samsung Z Fold 4 kusursuz bir cihaz olarak görülebilir. Ancak her teknolojik üründe olduğu gibi söz konusu cep telefonunda da bazı eksi noktalar mevcut. Girişte belirttiğimiz üzere, özellikle katlanabilir ekranlı cep telefonu hayali ile yola çıkılarak üretilen Z Fold 4’ün yolunun daha uzun olduğu gerçeği ile bir inceleme yapılırsa, eksilerinin olması da gayet normal karşılanabilir.
Buradan yola çıkarak bakıldığında Samsung Galaxy Z Fold 4 cep telefonunun artı ve eksi özelliklerini şu şekilde ayırabiliriz:
Artı Özellikleri:- 50 MP kamerası ile üst düzey çekim yapmak isteyen kullanıcılar için uygun.
- 3’lü arka kamera sisteminin yanı sıra hem geniş ekranda bir ön kamera yer alması hem de ana ekranda bir selfie kamerası yer alması, kullanıcıyı rahatlatan bir yapıya sahip olduğunu göstermektedir.
- Açıldığında karşınıza çıkan 7.6 inç’lik geniş ekranı ile işlerinizi kolaylıkla yapma imkânı sunar.
- Ekranda aynı anda 3 uygulamayı çalıştırma ve görüntüleme imkânı vermesi, işlerinizi kolaylıkla halledebilmenizi sağlarken, gündelik kullanımlarınızı da daha keyifli hale getirebilir.
- Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci seti ile performansın zirvesinde bir mobil cihaz kullanımı vadeder.
- 200 bin katlanmaya kadar standart özelliklerini koruyan katlanabilir ekranı ile uzun soluklu bir kullanım sağlar.
- Böylesine yüksek donanıma sahip bir cihazda 4400 mAh kapasiteli bir batarya yeterli olmalayabilir.
- Toz karşı dayanıklılık sertifikası bulunmuyor
- Hafıza kartı desteği mevcut değil. 1 TB’lık modelde ihtiyaç duyulmayabilir ancak birçok işleve sahip cihazın 256 GB’lık modelinde söz konusu ihtiyaç kendini gösterebilir.
- Z Fold 4, 25 W hızlı şarj desteğine sahip ancak ürünün kutusundan herhangi bir şarj cihazı çıkmıyor.
- Ürünün herhangi bir jak çıkışı bulunmadığı için 3.5 mm kulaklık kullananlar için dönüştürücü ihtiyacı doğacaktır. Fold 4 kulaklık çıkışını, Type-C şarj soketi ile sağlamaktadır.

Samsung Z Fold 4 vs Samsung Z Fold 3
Katlanabilir ekranlı cep telefonu noktasında Z Fold serisi ile yola çıkan Samsung’un, her geçen yıl bir üst seviyeye taşıdığı ailede çok büyük değişiklikler yaptığını söylemek doğru olmaz. Ancak yine de geliştirdiği birçok özelliği yeni modelleri ile sunarak kullanıcı deneyimini bambaşka seviyeye taşıyan bir marka olduğunu unutmamak gerekir.
Buradan yola çıkarak değerlendirdiğimizde Samsung Z Fold 4 ve Z Fold 4 cihazları birbirini takip etmektedir. Bu nedenle eğer bir Z Fold 3 sahibi iseniz, bir üst modelini almadan önce bir kıyaslama yapmakta fayda var. Katlanabilir cep telefonu yolculuğunun birbirine bağlı iki üyesi olarak gelin ürünleri bir karşılaştıralım:
Z Fold 3 vs. Z Fold 4 Özellikleri | Z Fold 3 | Z Fold 4 |
Ekran boyutu | 6,2 inç | 6,2 inç |
Ekran gövde oranı | %75,51 | %80,47 |
Dahili Depolama | 256 GB / 512 GB | 256 GB / 1 TB |
Yonga Seti | Qualcomm Snapdragon 888 | Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 |
CPU Frekansı | 2.84 GHz | 3.2 GHz |
Batarya Kapasitesi | 4400 mAh | 4400 mAh |
Ana Kamera Çözünürlüğü | 12 MP | 50 MP |
Video Kayıt Çözünürlüğü | 2160p (Ultra HD) 4K | 4320p (Ultra HD) 8K |
Ekran Yenileme Hızı | 120 Hz | 120 Hz |

Samsung Z Fold 4 Fiyatları
Samsung Z Fold 4 fiyat olarak ciddi anlamda üst sınıf bir telefon. Samsung Z Fold 4 256 GB modeli 39.999 liradan satışa sunulurken Z Fold 4 1 TB ise 40.999 lira olarak fiyatlandırıldı.
Elbette donanım ve tasarım özellikleri noktasında değerlendirildiğinde ucuz bir cep telefonu olması beklenemezdi ancak Türkiye’deki vergilendirme sistemi ve yüksek kur değerleri, söz konusu ürünün fiyatını pek de ulaşılabilir seviyelere çıkarmış değil.
2022’nin Ağustos ayında tanıtılan ve ön sipariş toplamaya başlanan model için, değişken kur değerlerinin etkisi elbette daha büyük olacaktır. Bu nedenle katlanabilir ekranlı bir telefon alma niyetinde iseniz, Samsung Galaxy Z Fold 4 fiyat olarak çok daha yüksek çıtaları aşmadan yola koyulmalısınız.
En ucuz Z Fold 4 fiyatları için elbette kampanya ve indirim dönemleri de beklenebilir. Bu seviyede bir fiyattan satın almadan önce birçok kez düşünmek gerektiği de bir gerçek. Bu noktada Samsung Z Fold 4 kullanıcı yorumları da söz konusu bir fiyatlandırmaya değip değmeyeceği konusunda size fikir verebilir.
Son olarak Samsung Galaxy Fold 4 modelinin kutu içeriği ise şu şekilde:
- USB Type-C kablosu
- SIM iğnesi
