İşletim Sistemi

İşletim Sistemi Fiyatları

133 farklı İşletim Sistemi için fiyatlar listeleniyor.

Microsoft İşletim Sistemi HP İşletim Sistemi Lenovo İşletim Sistemi Dell İşletim Sistemi Visio İşletim Sistemi

Fiyatı Düşen İşletim Sistemleri

Tümü

Çok SatanlarEn Düşük FiyatEn Yüksek FiyatEn Yüksek PuanEn Yeniler

Windows 10 HomeWindows 10 ProWindows 11 HomeWindows 11 ProDijital LisansMarka

ÖncekiSayfa: 1 / 6Sonraki

Filtrele
Fiyatı
- 0 - 750 TL750 - 1.000 TL1.000 - 1.500 TL1.500 - 2.500 TL2.500 TL üstü
Markası Versiyon Türü Ürün Puanı

Ofis Programı Güvenlik Uygulama Yazılımı Eğitim Yazılımı Laptop ve Notebook Monitör Ekran Kartı Mouse Kulaklık Microsoft İşletim Sistemi Dell İşletim Sistemi HP İşletim Sistemi

En Çok Karşılaştırılan İşletim Sistemleri

İşletim Sistemi Yorumları ve Önerileri

Tüm yorumları gör

İşletim Sistemi Sıkça Sorulan Sorular

İşletim Sistemi

Günümüzde her alanda sıklıkla kullanılan bilgisayarların vazgeçilmez yazılımlarından biri olan işletim sistemi programlara kolayca erişebilmeyi sağlar. İşletim sistemi ne demek sorusu merak edilebilir. Kısaca işletim sistemi bilgisayarda bulunan bütün donanım ve programların kontrolünü sağlayan yazılımlar bütünüdür. Sadece bilgisayarlar değil, akıllı cep telefonları ve tablet gibi birçok cihazda kullanılır. Bu sistemler cihaz donanımları ve uygulamalar arasında aracılık görevi üstlenir. Bilgisayarın donanımsal özelliklerine uygun işletim sistemleriyle çeşitli yazılımları ve programları hızlı ve kolay bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Günümüzde bu sistemler olmadan bilgisayar kullanmak neredeyse imkânsız hale gelir. İşletim sistemleri sağladığı özelliklerle bilgisayar kullanımını pratik bir hale getirir. Hızlı erişilebilirlik özelliği sunarak işlerinizi süratle halletmenizi sağlar. Çoklu görev özelliği sayesinde aynı anda birçok programı çalıştırabilmenizi mümkün kılar. Bu şekilde bir yandan müzik dinlerken bir yandan da gerekli işlerinizi tamamlayabilir ya da oyun oynayabilirsiniz. Farklı özelliklere ve markalara ait birçok işletim sistemi çeşidi mevcuttur. Bu sayede bütçenize uygun, ihtiyacınızı karşılamada yeterli işletim sistemlerine ulaşabilirsiniz.

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim sistemi nedir sorusu bilgisayar ve benzeri cihazları kullanan müşteriler tarafından merak edilebilir. Birçok farklı teknolojik cihazda bulunan işletim sistemleri cihazlardaki donanımlara ve çeşitli uygulamalara kolayca erişip bunları kontrol etmenizi sağlayan yazılımlardır. İşletim sistemi türleri ikiye ayrılır. Açık kaynak kodlu işletim sistemi çeşitleri kullanıcıların üzerinde değişim yapmasına izin veren yazılımlardır. Bu sistemlerde kullanıcılar çeşitli geliştirmeler yapar ve bu şekilde yazılımın başka kullanıcılara ulaşmasını sağlar. Kapalı kaynak kodlu işletim sistemi çeşitleri ise lisanslı yazılımlardır. Kullanıcılar kod bilgileri gizli tutulan bu sistemler üzerinde değişiklik yapamaz. Günümüzde çeşitli markalar tarafından geliştirilen ve her kesime hitap eden kapalı kaynak kodlu işletim sistemleri daha çok kullanılır. Kapalı kaynak kodlu işletim sistemi kullanımı basit ve kolaydır. Pratik kullanım imkânından dolayı sıklıkla tercih edilen bu sistemler için herhangi bir kodlama ya da yazılım bilgisine sahip olmanız gerekmez. İşletim sistemleri farklı görevler üstlenen birçok yazılımdan oluşur. İşletim sistemi yazılımları nedir sorusu merak edilebilir. Çeşitli kodlardan oluşan ve bunlar aracılığıyla komutları algılayıp farklı görevleri yerine getiren yazılımlardır. İşletim sistemleri değişik beklentileri karşılamak üzere farklı özelliklerle donatılarak müşterilere sunulur. Bu özelliklerden bazıları sistem yazılımlarıyla beraber geldiği gibi bazılarını da ayrıca satın almanız mümkündür. İş ve okul hayatında sunduğu Excel, Word ve Powerpoint gibi yardımcı programlarla kolaylık sağlayan Microsoft Office programları fiyat ve bilgilerine de göz atabilirsiniz.

İşletim Sistemi Görevleri Nelerdir?

Pc işletim sistemleri içeriğinde bulunan birçok farklı yazılımla çeşitli görevler üstlenir. Bu görevlerden bazıları şunlardır:

İşletim sistemi özellikleri arasında yer alan bu görevler sayesinde bilgisayarınızı verimli ve hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz. İşletim sistemlerinin sağladığı güvenli kullanım özelliğiyle dosya ve belgelerinizi bilgisayarınızda rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Kolay ve Basit İşletim Sistemi Kurulumu

İşletim sistemi nasıl kurulur sıklıkla merak edilen bir sorudur. İşletim sistemi kurulumu kullanımı gibi kolay ve basittir. Sistem kurulumu öncesinde dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Bilgisayardan ve işletim sisteminden yüksek performans almak için öncelikle bilgisayarın teknik özelliklerine en uygun işletim sistemi hangisidir sorusu yanıtlanmalıdır. Sistem gereksinimleri arasında en önemlisi işlemci uygunluğudur. Eğer işlemciniz 64 bit ise 64 bit özelliğine sahip bir işletim sistemi kurmanız performans açısından faydalı olur. 32 bit, 64 bit, 128 bit işletim sistemi çeşitleri sayesinde işlemcinizin özelliklerine uygun sistemlere ulaşabilirsiniz. Eski bilgisayarlar için işletim sistemi kurarken en son çıkan ürünleri kullanmak sorunlara yol açabilir. Donma, performans düşüşü ve programların geç açılması gibi sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Bilgisayarınızın teknik özelliklerine uygun işletim sistemini seçtikten sonra satın alarak kurulum işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Satın aldığınız ürünle beraber kurulum diski de gelir. Bazı markaların sistemleri için kurulum kodu da satın alabilirsiniz. Bu sayede diske gerek kalmadan online olarak sistemi indirebilirsiniz. Kuruluma geçmeden önce bilgisayarınızın hafızasında yeterli yer olup olmadığını da kontrol etmeniz gerekir. Kurulum aşamasında ise işletim sistemlerinde bulunan kurulum programları adım adım gerçekleştirmeniz gerekenleri açıklar. Yönlendirmeleri takip ederek otomatik kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra işletim sistemi aracılığıyla çeşitli donanımların güncel sürücülerini yüklemek de bilgisayarın performansını artırmak açısından fayda sağlar.

İşletim Sistemi Çeşitleri

Kaç çeşit işletim sistemi vardır sorusu merak edilebilir. Farklı markalara ait birçok işletim sistemi bulunur. İşletim sistemi markaları arasında Microsoft, basit arayüzü sayesinde kolay kullanılabilen gelişmiş sistemleriyle öne çıkar. Uzun yıllardır sektörde varlığını sürdüren marka işletim sistemleri alanında yenilikçi çözümler sunar. Apple marka bilgisayarda kullanılan MacOS işletim sistemi de lisanslı işletim sistemi isimleri arasında yer alır. En iyi işletim sistemi performansı için bilgisayarın teknik özellikleri haricinde sistemin çalıştırmak istediğiniz programlarla da uyumlu olması gerekir. Bu açıdan işletim sistemi önerisi için hem kullanıcıların beklentileri hem de bilgisayarın teknik özellikleri önem kazanır. İşletim sistemlerinin çok eski bir tarihi vardır. İlk ortaya çıktıkları günden bu yana bilgisayar teknolojileriyle beraber gelişerek günümüzdeki halini alır. 3. nesil, 4. nesil işletim sistemleri çoklu görev özelliği gibi birçok yenilik sunar. Bu sistemler günümüzde kullanılmasa da şu an bulunan sistemlerin atası sayılır. Satın alabileceğiniz yeni nesil işletim sistemleriyle birçok işinizi aynı anda yapabilir, çeşitli programları ve oyunları kolaylıkla çalıştırabilirsiniz.

Uygun Fiyatlı Seçeneklerle İşletim Sistemleri Akakçe’de

İşletim sistemi fiyatları markalara ve ürünün özelliklerine göre değişebilir. Kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitlendirilen işletim sistemleri fiyatları da bu doğrultuda değişim gösterir. Bazı sistemlerde bulunan ekstra yazılımlar fiyatların belirlenmesinde etkili olur. Bu sebeple işletim sistemi satın almadan sistemi ne amaçla kullanacağınızı ve sistemden ne gibi beklentilerinizin olduğunu belirlemeniz gerekir. Bu sayede kararlaştırdığınız özelliklere sahip işletim sistemlerini incelemeye başlayabilirsiniz. Güvenlik sizin için öncelikli konuysa en güvenli işletim sistemi çeşitlerini Akakçe üzerinden inceleyebilirsiniz. Belirlediğiniz fiyat aralığına göre arama yaparak bütçenize uygun işletim sistemlerine ulaşabilirsiniz. İşletim sistemi çeşitleri gibi farklı donanımları da Akakçe üzerinden kolayca bulabilirsiniz. Sağladığı yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesiyle dikkat çeken HD webcam çeşitlerine de uygun fiyat avantajlarıyla sahip olabilirsiniz.