Protein Tozu

Protein Tozu Fiyatları

1.009 farklı Protein Tozu için fiyatlar listeleniyor.

Hardline Nutrition Protein Tozu Optimum Nutrition Protein Tozu Zeus Nutrition Protein Tozu Weider Protein Tozu BigJoy Protein Tozu Scitec Protein Tozu

kg En Ucuz Protein Tozları

Tümü

Fiyatı Düşen Protein Tozları

Tümü

Çok Satanlarkg En UcuzEn Düşük FiyatEn Yüksek FiyatDiğerEn Yüksek PuanEn Yeniler

3000 gr2000 grİzole ProteinWhey Protein150 - 250 TL 250 TL üstü%80%966061Marka

ÖncekiSayfa: 1 / 43Sonraki

Filtrele
Fiyatı
- 0 - 50 TL50 - 100 TL100 - 150 TL150 - 250 TL250 TL üstü
Markası Türü Servis Sayısı Arjinin Oranı Protein Oranı Miktar Şeker Oranı Karbonhidrat Oranı Yağ Oranı Cinsiyet Ürün Puanı

Amino Asit Kreatin Karbonhidrat L-Karnitin Protein Bar Güç ve Performans Ürünü Tribulus CLA Shaker Hardline Nutrition Protein Tozu Optimum Nutrition Protein Tozu Zeus Nutrition Protein Tozu

En Çok Karşılaştırılan Protein Tozları

Protein Tozu Yorumları ve Önerileri

Tüm yorumları gör

Protein Tozu Sıkça Sorulan Sorular

İndirimli Protein Tozları hangileri?

Bugün Akakçe'de 1.009 farklı model arasında

kg en ucuz Protein Tozları hangileri?

En çok satan Protein Tozları hangileri?

Akakçe'de alışverişçilerin en çok satın aldığı 5 farklı Protein Tozu:
  1. Hardline Nutrition Whey 3 Matrix Protein Tozu 2300 gr
  2. Optimum Nutrition Gold Standard Whey Protein Tozu 2273 gr
  3. Zeus Nutrition Nitro Pure Whey Protein Tozu 2273 gr
  4. Weider Premium Whey Protein Tozu 2300 gr
  5. Hardline Nutrition Whey 3 Matrix Protein Tozu 908 gr

Protein Tozu

Protein tozu, yüksek bir protein içeriğine sahip olan ve genellikle sporcular tarafından tercih edilen besin takviyesidir. Beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı; çoğu zaman gereken proteinin tam olarak alınmasına engel olur. Yeterli seviyede olmayan protein miktarı ise spor ya da egzersizle uğraşıldığı zaman kas kayıplarına yol açtığı gibi, istenen vücut şeklinin alınmasına da engel olabilir. Besin takviyesi olarak alınan protein tozları, vücudun ihtiyaç duyduğu proteinin karşılanmasında son derece önemlidir. Özellikle ağır sporlarla uğraşan kişiler tarafından kas yoğunluğunu arttırmak için tercih edilen protein tozu, kas kütlesinin gelişiminde daha hızlı ve daha büyük bir sonuç alınmasına katkı sunar. Üstelik yalnızca sporla uğraşanlara değil, kas kaybının yavaşlamasına yardımcı olması için yaşlılara da tavsiye edilir. Sizler de vücut geliştirme protein tozu çeşitlerini değerlendirebilir, ardından sipariş oluşturabilirsiniz.

Protein Tozu Ne İşe Yarar?

Protein tozu, özellikle sporcular arasında yararları ile ön plana çıkan bir besin takviyesidir. Protein tozu faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Protein tozlarının ölçülü kullanımı büyük fayda sağlar. Ancak aşırı ve bilinçsiz tüketimi halinde; sindirim sorunu, mide ağrısı, böbrek taşı oluşumu gibi protein tozu yan etkileri ile karşı karşıya kalınabilir. Bu tür sağlık sorunları yaşamamak için takviyenin aşırı tüketiminden kaçınmanız gerekir. “Protein tozu ne işe yarar?” sorusunun cevabını öğrendikten sonra farklı marka ve ürün seçenekleri arasından sizin için en uygun olanı sipariş edebilirsiniz.

Protein Tozu Nasıl Kullanılır?

“Protein tozu nedir?” sorusuna yanıt bulan tüketiciler, bu besin takviyesinin nasıl kullanılması gerektiğini de araştırabilir. Protein tozu, suya ya da tercihe göre süte karıştırılarak tüketilebilir. Ancak eğer süt tükettiğinizde hazımsızlık, şişkinlik gibi sıkıntılar yaşıyorsanız, takviyeyi süt ile almamanız gerekir. Hatta süt tüketiminde bu tür problemler yaşayan kişilerin whey ve kazein protein tozundan uzak durması önerilir. Protein tozu, taze meyve kullanılarak hazırlanan meyve suyu ile de alınabilir. Blendera meyve, su, protein tozu ekleyerek karıştırabilir, ardından içebilirsiniz. Protein tozunun her zaman kiloyla doğru orantılı şekilde tüketilmesi gerektiği de unutulmamalıdır. Sporla uğraşmayan yetişkinler, ağırlıklarına göre 0,9 gram proteine ihtiyaç duyar. Sporcularda ise bu oran 1,5 gramdır. Yapılan hesaplamalara göre takviyenin, günlük ihtiyaç duyulan proteini karşılayacak düzeyde kullanılması gerekir.

Protein tozlarının farklı türleri mevcut olduğu için “Protein tozu ne zaman içilir?” sorusunun yanıtı da değişebilir. Örneğin; whey protein tozunun genellikle antrenman öncesinde ve sonrasında, kiloya bağlı olarak 1 ya da 2 ölçek tüketilmesi tavsiye edilir. Antrenman öncesinde kas kaybının önüne geçmek, antrenman sonrasında ise tahrip olan kasları onarmak için kullanılır. Bununla birlikte, bir diğer protein çeşidi olan kazein protein tozunun akşam saatlerinde, hatta yatmadan önce tüketilmesi önerilir. Kazein proteinin sindirimi diğerlerine göre daha uzun sürdüğünden yatmadan önce alınması gerekir. Sizler de “Protein tozu nasıl kullanılır?” sorusuna yanıt bulduktan sonra en iyi protein tozu seçeneklerini görüntüleyebilir ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yürüyüş ve antrenmanlarınızda kullanabileceğiniz konforlu spor ayakkabı modellerini de inceleyebilirsiniz.

Protein Tozu Kilo Aldırır Mı?

Protein tozu kullanımı ile alakalı tüketicilerin aklına takılan konulardan bir diğeri de “Protein tozu kilo aldırır mı?” sorusudur. Protein tozu düzenli ve bir egzersiz programına uygun şekilde alındığı takdirde, kilo alımına yol açmaz. Aksine, protein tozlarının daha çok kilo vermeye etkisi olduğu bilinir. Doğal protein tozu yalnızca kas inşası için değil yağ yakımı için de sıklıkla tercih edilen bir besin takviyesidir. Ancak yine de proteinin bir kalori kaynağı olduğunu ve aşırı tüketiminin kilo aldırabileceğini unutmamak gerekir. Egzersiz ve beslenme takvimi oluşturulduktan sonra uzun süreli kullanım için ideal olan 1, 5 kg protein tozu seçenekleri değerlendirilebilir. Bölgesel fazlalıklardan kurtulmak ve hem hızlı hem de sağlıklı bir şekilde zayıflamak için besin takviyelerinin yanı sıra zayıflama kemeri gibi ürünler de tercih edilebilir.

Protein Tozu Çeşitleri

Herkesin damak zevkine ve ihtiyacına hitap eden farklı protein tozu çeşitleri mevcuttur. Peynir altı suyundan, sütten, etten, yumurtadan üretilebilir. Vejetaryen kullanıcıların tüketebileceği soya, bezelye, esmer pirinç gibi bitkisel kaynaklardan üretilen çeşitleri de bulunur. Ancak en fazla tercih edilen çeşidi whey protein tozudur. Peynir üretiminde, peynir altı suyunun filtreleme yöntemiyle ayrılmasından elde edilen ürün, toz haline dönüştürülür. Yüksek amino asit içeriğine sahip olduğundan özellikle sporcuların kullandığı bir protein tozudur. Bununla birlikte, hafif acı bir tadı olduğu için bazı tüketiciler tercihlerini çikolatalı protein tozu gibi aromalandırılmış çeşitlerinden yana yapabilir. Yumurta protein tozu da yine vücut geliştirme ile uğraşan kişilerin sıklıkla tükettiği bir takviyedir. Laktoz içermez ve amino asit profili tıpkı whey gibi yüksektir. En kaliteli protein tozu çeşitleri arasında değerlendirilir.

Güç gerektiren sporlarla ilgilenen kişilerin tercih ettiği bir diğer besin takviyesi, süt protein tozudur. Uyumadan önce alındığında vücudun gece boyu ideal ölçüde amino asitlerle beslenmesini sağlar. Ancak laktoz intoleransı olanlar için uygun bir protein tozu değildir. Bunların yanı sıra, bitkisel protein tozu olarak sınıflandırılan besin takviyeleri de bulunur. Bu ürünler vücut geliştirme ile ilgilenen kişilerin ya da sporcuların sık tükettiği takviyelerden değildir ancak özellikle vejetaryenler tarafından tercih edilir. En fazla bilinen çeşidi ise soya protein tozudur. Vücut için büyük önem arz eden amino asitler (BCAA, Glutamin) bakımından zengin olduğu için kullanan kişilere pek çok fayda sağlar. Kolesterol seviyesi çok az olduğundan, yüksek kolesterol seviyesine sahip olanlar için de uygundur. “Protein tozu kas yapar mı?” sorusuna yanıt bulduktan sonra farklı türdeki protein tozları arasından seçim yapabilirsiniz.

Protein Tozu Kalori

Protein tozu içindekiler farklılık gösterdiğinden, protein tozu besin değeri ve kalori miktarı da değişebilir. Örneğin; soya protein tozunun 30 gramında yaklaşık 175 kalori bulunurken, 30 gr whey protein tozu 115 kalori içerir. Bunların yanı sıra, 30 gr ölçek süt bazlı protein tozu ortalama 100-120 kalori içerirken, 30 gr esmer pirinç proteininde 110 kalori mevcuttur. Bu noktada kendiniz için doğru kalori aralığını belirlerken fitness hedeflerinizi dikkate almanız gerekir. Sık egzersiz yapıyor ve kas kütlesi kazanmak istiyorsanız, en az 100 kalorilik bir protein tozuna ihtiyacınız olabilir. Ancak amacınız kilo vermekse, tersine protein tozu kalori miktarını sınırlamanız ve bileşeni öğün olarak kullanmanız gerekir. Protein tozu nerede satılır merak ediyorsanız Akakçe üzerinden ürün listelerini görüntüleyebilir, en etkili protein tozu çeşitlerini sipariş edebilirsiniz. Ayrıca tüketicilerin yorumlarını inceleyerek protein tozu önerisi de alabilirsiniz.

Protein Tozu Fiyatları

Protein tozu fiyatları, başta ürünün gramajı olmak üzere pek çok faktöre göre değişiklik gösterebilir. 30 gr tek kullanımlık paketler ile 1000 gr, 5000 gr gibi uzun süreli kullanım imkânı sunan protein tozu ürünleri eşit fiyatlarla satışa sunulmaz. Gramajın yanı sıra, farklı besin maddelerini deneme imkânı sağlayan protein tozu seti ürünleri de fiyat farkından büyük ölçüde etkilenir. Setlerin içerisinde genellikle kapsül ve toz gibi farklı protein tozu formları mevcuttur. Bunların dışında protein tozu markaları da farklı fiyatlandırmalarla tüketicilere sunulur. Akakçe ile en iyi protein tozu markası seçeneklerini rahatlıkla değerlendirebilirsiniz. “Protein tozu ne kadar?” sorusunun yanıtını öğrenmek için fiyat listelerini karşılaştırmalı olarak görüntüleyebilir, en ucuz protein tozu fırsatlarından faydalanabilirsiniz.