Soba

Soba Fiyatları

1.356 farklı Soba için fiyatlar listeleniyor.

Erendemir Soba Süsler Soba Meriç Soba Lux Soba Rekor Soba Hoşseven Soba

ÇOK SATANLAR EN DÜŞÜK FİYAT EN YÜKSEK FİYAT EN YÜKSEK PUAN EN YENİLER

  • YakıtOdun
  • YakıtKömür
  • YakıtPelet
  • TürüKalorifer
  • TürüKuzine
  • TürüŞömine
  • Fiyatı0 - 5.000 TL
  • Fiyatı5.000 - 7.500 TL
  • ÖzelliklerDöküm
  • ÖzelliklerUyuyan
  • Tüm Filtreler

Önceki Sayfa: 1 / 50 Sonraki

Filtrele
FiltreleFiyatı 0 - 5.000 TL 5.000 - 7.500 TL 7.500 - 10.000 TL 10.000 - 15.000 TL 15.000 TL üstü MarkasıTümünü GösterÖzelliklerTürüYakıtÜrün PuanıRenkSatıcı
Temizle Ürünleri Gör (1.356)

Hoşseven Doğalgaz Soba Daiwa Kalorifer Soba Süsler Kuzine Soba Kömür Pelet Sobası Kombi Termostat Termosifon Şofben Erendemir Soba Süsler Soba Meriç Soba

En Çok Karşılaştırılan Sobalar

Soba Yorumları ve Önerileri

Tüm yorumları gör

Soba Sıkça Sorulan Sorular

En çok satan Sobalar hangileri?

Akakçe'de alışverişçilerin en çok satın aldığı 5 farklı Soba:
  1. Pelet Soba Ms M001 Mini Pelet Sobası
  2. Erendemir EM804B-D Döküm Kuzine Soba
  3. BEYAZ BAHÇE TİPİ SAC KUZİNE SOBA
  4. Onem Mat Siyah Emaye Kovalı Kuzıne Soba Uyuyan Firinli Soba
  5. Süsler SS-5314 Çift Camlı Modern Kuzine Fırınlı Döküm Soba

Soba

Isıtıcıların genel adı olan soba, kullanılan yakıta göre sınıflandırılır. Sıvı, katı, gaz yakıt ile çalışan sobalar hem dekoratif görünümleri hem de ortamı yeterli derecede ısıtabilmesiyle kış aylarında en önemli ihtiyaçlar arasına girer. Genel olarak odun, kömür, doğalgaz, elektrik, pelet yakıt gibi enerji kaynaklarını kullanan çeşitleri yaygındır. Doğalgaz tesisatının olmadığı bölgelerde hala var olan geleneksel soba çok eski zamanlardan beri tercih edilir. Kır evleri, köy, kamp gibi yerlerde de oldukça işlevselliği süren soba, yakacak malzemeyi yerleştirme, kurulum ve temizlik aşamaları biraz zaman alsa da üzerinde yemek pişirilebilen modelleriyle otantik bir hava katar. Tüm soba modelleri içerisinde değerlendirme yapabilir, Akakçe üzerinden yapacağınız karşılaştırmalar neticesinde ihtiyacınıza en uygun soba modelini belirleyebilirsiniz.

Modern ve Geleneksel Modelleriyle Soba

Soba üreticileri kullanım amaçlarına göre çok çeşitli boyut ve çalışma prensiplerinde soba modelleri sunar. Bunlardan Efor, Sobapark, Elit, Rekor, Erendemir, Hoşseven, Meriç, Eşçelik, Thermall, Fujiyama, Süsler, Sabah, Kaan, As Royal, ReHome ilgi gören soba markaları arasındadır. Ana ısınma aracı amacıyla kullanılabileceği gibi küçük soba olarak sunulan çeşitleri de yardımcı ısıtıcı olabilir. Yeni soba modelleri daha çok doğalgaz, elektrik, pelet yakıt ile çalışması sayesinde kullanımı daha kolay olmasına rağmen nostaljik olan eski sobalar da işlevsel özellikleriyle sık tercih edilir. Modern soba daha pratik bir kullanım sunar. Doğalgaz ve LPG ile çalışan hermetik soba duvara monte edilebilir. Kuzine soba görünümünde tasarımlar da mevcuttur. Yeni nesil soba olarak da geçen pelet soba, çevre dostu pelet yakıt kullanması sebebiyle hem yakılması daha kolaydır hem de verdiği karbonmonoksit miktarı daha azdır.

Soba çeşitleri içinde yuvarlak, kare, dikdörtgen şekilleriyle ikonik görünümleriyle bilinen kuzine ve yuvarlak soba hem ısıtma hem de yemek pişirme amacıyla kullanılabilir. Emaye, döküm, taş, çelik, cam malzemelerden üretilir. Kömür ya da odunla yakılan kuzine sobalar çay kahve yapmak, kestane patlatmak, yemek pişirmek için çok uygundur. Fırınlı olan modellerinde kek, börek, közde kızarmış sebze gibi yiyecekler oldukça lezzetli şekilde pişer. Şömineli ve kovalı soba çeşitleri ile zengin seçenekler sunar. Hem kolay temizlenmesi hem de yakılabilmesi bakımından avantajlıdır. Genellikle emaye malzemelerden üretilen bu sobalar teneke soba olarak da geçer. Bazı modellerin iç bölümlerine tuğla, taş gibi materyaller de eklenir. Döküm olanlara göre daha ağır taş soba, ısı tutma kapasitesi yüksek olmasıyla daha geniş alanları ısıtabilir.

Eski dönemlerde çoğunlukla kahverengi, siyah soba çeşitleri yaygın iken giderek daha dekoratif görünen renkli soba tasarımları yaygınlaşmaya başlamıştır. Ayrıca son yıllarda şömineye benzeyen tasarımlarıyla öne çıkan kuzine sobalar, dış yüzeyi ince emaye sac ile kaplanırken, iç bölümü döküm ile kaplanır. Çift kapaklı yapıyla üretilerek, fırın ve yanma odası ayrılır. Küller kovalı soba modellerinde olduğu gibi ayrı bir tepside birikir. Bununla birlikte bazılarında ızgara teli, tepsi aksesuarları da eklenerek ısıtma ve pişirme konforu bir arada yaratılır. Hem kömürlü hem de odunlu soba olarak tercih edilebilmesi kullanışlı hale getirir. Bazı çeşitlerinde yanma odasına dayanıklı şeffaf cam kaplanarak görsel anlamda da dinlendirici bir atmosfer sağlar. Ocaklı soba modellerine ek olarak ocak fiyatları kategorisini de değerlendirebilirsiniz.

Soba Nasıl Kurulur?

Soba ve boru olmak üzere iki ana parçadan oluşan sobalar, kurulum sırasında öncelikle kurulacak yerin belirlenmesini gerektirir. Zamanla biriken katran, zift gibi maddelerin tıkanıklık oluşturmaması açısından baca bağlantısının dikkatli yapılması çok önemlidir. Soba, baca deliğinin yakınına, düz bir zemine ve devrilmeyecek şekilde yerleştirilmelidir. Boru duvardan 0.5-1.5 m uzaklıkta olmalıdır. En fazla 2 dirsek ile bağlantı verilmesi daha güvenli kullanım sunar. Ayrıca boru kelepçesi yardımıyla duvara sabitlenmelidir. Dirsekler ve bacaya giriş yerlerindeki sızmaları önlemek amacıyla alüminyum bantlarla sağlamlaştırılabilir. Çok uzun borular tercih edilmemeli ve baca deliğine fazla sokularak hava alması engellenmemelidir. Tavana yakın ise yanmayı engellemek için amyant levhalarla tavan desteklenebilir. Boru baca bağlantıları tamamlanıp soba üzerine bağlandıktan sonra kullanıma hazır olur.

Soba Nasıl Yakılır?

İlk olarak, doğru biçimde baca boru bağlantısı gerçekleştirilmiş soba üzerindeki havalandırma kapağının açık olup olmadığı kontrol edilir. Yakacak haznesinin yarısı kadar kuru odun veya kömür eklenmelidir. Alev alması için küçük çıra yardımıyla tutuşturma işlemi gerçekleştirilir. Hızlı tutuşturması için üzerine talaş, kağıt parçaları eklenebilir. Ateş yeterli olduğu zaman üst havalandırma kapağı kapatılıp, alttaki kapak hava girişi için açık bırakılmalıdır. Daha sonra yanma miktarını ayarlamak amacıyla bu bölüm az ya da çok açılabilir. Kuzineli modellerde çay hazırlama, yemek pişirme gibi işlemler bir süre bekledikten sonra yapılmalıdır. Kor haline geldiğinde pişirmeye uygun olduğu anlaşılabilir. Güvenli ve verimli şekilde soba kullanımını sağlamak amacıyla aşağıdaki noktalara dikkat etmek faydalı olabilir:

Soba Nasıl Temizlenir?

Soba içerisindeki ateş sönmüşken ve soğuk durumdayken temizliğe başlanmalıdır. Küllerin düzenli olarak atılması ateşin daha verimli yanması ve iyi ısı açığa çıkması açısından gereklidir. Yanan soba havalandırma kapakları kapatıldıktan sonra söner. İyice soğumasının ardından küller kürek yardımıyla çıkarılır. Kovalı olanlarda ise küller kova sayesinde kolayca dökülebilir. Havalandırma kapaklarının ve baca temizliğinin de periyodik olarak yapılması zehirlenmeleri engellemek adına son derece kritiktir. Soba dış yüzeyi deterjanlı bez ile silinebilir. Ayrıca yanan soba içerisine karbonat atılıp kurum temizliği yapılabilir. Ancak boruların birbirinden ayrılıp iç kısımlarının tel yardımıyla kazınarak katran ve zift artıklarından temizlenmesi daha sağlıklıdır.

Soba Yorumları

Kullanım tercihlerine uygun büyük, küçük soba çeşitleri arasından her mekanın büyüklüğüne göre seçimler yapılabilir. Kalorifer tesisatı olmayan bölgelerde hala etkili olan yuvarlak ve kuzine soba modelleri oldukça iyi ısı kapasitesine sahiptir. Doğalgaz ve elektrikle çalışan mini soba çeşitleri de pratik olması bakımından tercih edilebilir. Ayrıca küçük bir alanı ısıtmak gerekiyorsa minik soba modelleri yine yeterli olabilir. Kuzine sobalar fırın olabilmesi sayesinde lezzetli yemekler pişirmeye imkan tanırken, ayrı olarak sunulan fırın fiyatları da uygun seçenekler sunabilir. “Hangi soba daha iyi ısıtır?” sorusu ilk kez karşılaşan kullanıcılar tarafından merak konusudur. En iyi soba markası, soba kullananlar tarafından yapılan yorumlar veya ürün incelemeleri doğrultusunda belirlenebilir. İlgilendiğiniz markanın soba yorumlarını inceleyebilir, kararınızı netleştirebilirsiniz.

Soba Fiyatları

Fonksiyonel özellikleriyle hem ısıtma hem de pişirme ihtiyaçlarını karşılayan soba çeşitleri ve fiyatları her kesime yönelik alternatifler sunabilir. Farklı yakıt türlerine ait soba fiyatları geniş aralığa sahiptir. Döküm, taş gibi üretim malzemeleri, ısıtma kapasitesi fiyatı değiştiren etkenlerin başında gelir. Yuvarlak ve kovalı soba fiyatları içerisinde daha düşük fiyat bandı görülebilir. En ucuz soba fiyat listesi Akakçe ile saniyeler içinde görüntülenebilir. İndirimli soba ile kampanya dönemlerini takip ederek hesaplı alışveriş yapma imkanı bulunabilirsiniz. Akakçe aracılığıyla ilgilendiğiniz soba modellerini kıyaslayabilir, en uygun fiyatı sunan mağazalar arasından seçim yapabilirsiniz.