Sirkülasyon Pompası

Sirkülasyon Pompası Fiyatları

509 farklı Sirkülasyon Pompası için fiyatlar listeleniyor.

Vaillant Sirkülasyon Pompası Wilo Sirkülasyon Pompası Leo Sirkülasyon Pompası Alarko Sirkülasyon Pompası Re-Gen Sirkülasyon Pompası Stilmax Sirkülasyon Pompası

Fiyatı Düşen Sirkülasyon Pompaları

Tümü

Çok SatanlarEn Düşük FiyatEn Yüksek FiyatEn Yüksek PuanEn Yeniler

0 - 1.500 TL 1.500 - 2.500 TL 4.500 TL üstüMarka

ÖncekiSayfa: 1 / 22Sonraki

Filtrele
Fiyatı
- 0 - 1.500 TL1.500 - 2.500 TL2.500 - 3.500 TL3.500 - 4.500 TL4.500 TL üstü
Markası Ürün Puanı

Astar BoyaKapı HidroliğiKapı ZiliStropiyerMenfezDuvar ÇıtasıBoya RulosuEpoksi BoyaKapı DürbünüVaillant Sirkülasyon PompasıWilo Sirkülasyon PompasıLeo Sirkülasyon Pompası

En Çok Karşılaştırılan Sirkülasyon Pompaları

Sirkülasyon Pompası Yorumları ve Önerileri

Tüm yorumları gör

Sirkülasyon Pompası Sıkça Sorulan Sorular

En çok satan Sirkülasyon Pompaları hangileri?

Akakçe'de alışverişçilerin en çok satın aldığı 5 farklı Sirkülasyon Pompası:
  1. Vaillant Wilo Pompa Kombi Sirkülasyon Motoru 82W
  2. DUCA (WİLO UYUMLU) KOMBİ SİRKÜLASYON POMPASI
  3. HT-120 Sıcak Ve Soğuk Su Sirkülasyon Pompası
  4. Wilo Kombi Uyumlu Sirkülasyon Pompası
  5. WİLO YONOS PARA 25/7 SİRKÜLASYON POMPASI FREKANS KONTROLLÜ

Sirkülasyon Pompası

Sirkülasyon pompası iklimlendirme, ısıtma sistemlerinde sıvıların sirkülasyonu için kullanılır. Frekanslı, kuru rotorlu, inverter, kademeli, flanşlı sirkülasyon pompası olmak üzere farklı türleri vardır. Evsel ısıtma sisteminde, sirkülasyon pompası, bir musluktan anında sıcak su temini sağlar. Bu sistem, büyük su depolarının maliyetli ısınmasını önleyerek yalnızca enerji tasarrufu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bir ev sahibinin su tasarrufu yapmasını da mümkün kılar. Sirkülasyon pompası çalıştırmak için gereken enerji, su depolarını ısıtmak için gereken enerjiden çok daha küçüktür.

Devirdaim sirkülasyon pompası genellikle hidronik sistemlerde kullanılır ve tipik olarak bir elektrik motoruyla çalıştırılır. Diğer birçok pompada olduğu gibi, sirkülasyon pompası nereye bağlanır sorusunun yanıtı boyutlarına göre değişir. Termoakım, termodinamik sirkülasyon pompası küçük boyutları sayesinde kombilerin yakınına takılır. Çamaşır makinesi sirkülasyon pompası ise makine içerisine yerleştirilir. Sirkülasyon pompaları evler için nispeten küçük ancak endüstriyel, ticari binalar için boyut ve gücü çok daha geniş bir menzile sahiptir. Ev uygulamasının sızdırmaz birimlerinde ise genellikle motor rotoruna, pompa çarkına, su devresi içinde birleştirilerek sızdırmaz hale getirilmiş destek yatakları bulunur.

Sirkülasyon Pompası Ne Demek?

Sirkülasyon pompası nedir?” “sirkülasyon pompası ne işe yarar?” sorusuna esas olarak radyatörlü ısıtma sistemlerinde, merkezi, ayrıca yerden ısıtma sistemlerinde su sirkülasyonu sağlar şeklinde cevap verilebilir. Yerden ısıtma sirkülasyon pompası basitçe, sıcak suyun kazandan radyatörlere, hatta su şebekesine taşınmasını sağlar. Bu ayrıca “kuru rotorlu sirkülasyon pompası nedir?” ve “kombide sirkülasyon pompası nedir?” sorularına da cevap sunar. Sirkülasyon pompası, 3 kademeli sirkülasyon pompası, modern sirkülasyon pompası olmak üzere 2’ye ayrılır. Üç kademeli sirkülasyon pompası ayrıca 3 hızlı sirkülasyon pompası olarak adlandırılır.

Her iki sirkülasyon pompası türü musluklara, duş başlıklarına sıcak su vermek için kullanılır. 3 kademeli kalorifer kazanı sirkülasyon pompası zeminlere, kalorifer peteklerine ısı sağlamak için suyu boru sistemlerinden geçirir. İçilebilir sirkülasyon pompası, içilebilir suyun kullanım için borulardan çıktığı bir açık çevrim sisteminde çalışır. Hidronik sirkülasyon pompası, suyun radyant ısı iletmek için borular içinde sürekli olarak devridaim yaptığı kapalı bir döngü sisteminde çalışır. Sıcak, soğuk su sirkülasyon pompası hat içi borulara monte etmek için kullanılır. Frekans kontrollü sirkülasyon pompası diğer adıyla frekans konvertörlü sirkülasyon pompası su sıcaklığına, pompanın çalışma süresine göre ayarlamalar sağlar.

Sirkülasyon Pompası Nasıl Çalışır?

Ev kullanımı uygun kombi, kalorifer, kazan sirkülasyon pompası tipik olarak kompakt, elektrikle çalışan santrifüj pompalardır. Çalışma şekli için öncelikle “kalorifer sirkülasyon pompası ne işe yarar?” ve “kombi sirkülasyon pompası ne işe yarar?” anlamak gerekir. Genelde tek amaçları talep üzerine sıcak su üretimidir. Onlar olmadan, kullanıcıların özel muslukları her açtıklarında suyun ısınması için bir süre beklemeleri gerekir. Sirkülasyon pompasının üç ana bileşeni şunlardır:

Sirkülasyon pompası çeşitleri üzerinde yer alan elektrik motoru rotoru, suyu ileri veya yukarı doğru iten çarka güç verir. Çark, kanatlı bir çark olması bakımından türbin gibidir. Çark son derece hızlı dönerek suyu dışarı iterek sıkıştırır. Motor su geçirmez muhafaza içinde kapatılarak çarka bağlanmıştır. Sirkülasyon pompası sıhhi tesisat sistemlerinin yanına monte edilebilecek kadar küçükken, endüstriyel tip pompalar büyük tasarımlara sahiptir. Bu nedenle motorlar genellikle boru sisteminden uzakta ayrı yerlere sabitlenir. Kombi sirkülasyon pompası fiyatları uygun maliyetlidir ve 12 volt sirkülasyon pompası seçenekleri sayesinde enerji açısından verimlidir. Kombi için sirkülasyon pompası, tamamen kapalı sistemde, yani sıvının asla atmosfer basıncını görmediği sistem genellikle bir genleşme tankı içermelidir. Bu, pompanın emiş hattına bağlı kapalı tanktır. Tankın ortasında diyafram vardır, diyaframın üzerindeki hacim az miktarda basınç altında hava ile doldurulur.

Sirkülasyon Pompası Seçimi Nasıl Yapılır?

Sıcak su sirkülasyon pompası seçimi yaparken, onu tam olarak ne için kullanacağınızı ve bununla birlikte ne tür bir boru kullanmanın en iyi olacağını göz önünde bulundurmalısınız. Yanlış seçilmiş sirkülasyon pompası, ısıtma rahatsızlığına, düzensiz ısıtmaya, yüksek enerji tüketimine, sıcak su eksikliğine veya fazlalığına neden olabilir. Verimli, ekonomik, düşük enerjili, ekolojik bir ısıtmaya sahip olmak istiyorsanız, en iyi sirkülasyon pompası seçmek çok önemlidir. Kalorifer sirkülasyon pompası seçimi yaparken öncelikle sıcaklık direncine dikkat edilmelidir. Bu nedenle satın almadan önce sirkülasyon pompası kaç derecede çalışır araştırmalıdır. Kalorifer ve kömürlü kazan sirkülasyon pompasının 110 °C'ye kadar sıcaklığa dayanması gerekir.

Kalorifer, kombi sirkülasyon pompası gücü ve boyutları da çok önemlidir. Boyutlar kullanacağınız alanlarda yeterli performans sunacak şekilde seçilmelidir. Küçük boyutlu sirkülasyon pompası güç gerektiren işlerde düşük verimlilik sağlar. Ayrıca beklenenin üstünde performans göstereceği için kazan ekipmanının fonksiyonel elemanları, üreticinin garanti ettiği süreden çok daha kısa zamanda yıpranır. Konutlarda kapalı çevrim ısıtma uygulamalarında sirkülasyon pompası genellikle dökme demirden yapılır. Paslanmaz çelik ve bronz sirkülasyon pompası çeşitleri de kurşunsuz oldukları için tipik olarak evsel sıcak su devirdaim uygulamalarında kullanılır.

Sirkülasyon Pompası Kullanmanın Avantajları

Su sirkülasyon pompası birçok alanda kullanılır. Birçok üst düzey otel ve restoran, konuklarına standart bir kolaylık olarak isteğe bağlı sıcak su sağlar. Sirkülasyon pompası kullanmanın diğer avantajları ise şu şekilde sıralanabilir:

Akakçe sayesinde sirkülasyon pompası fiyat listesi ve modellerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca diğer inşaat malzemesi ihtiyaçlarınız için kanal açma makinesi fiyatı ve ürün grupları yer alır.

Sirkülasyon Pompası Fiyatları

Sirkülasyon pompası kapasiteleri, modeli ve boyutlarına göre değişen fiyatlara sahiptir. Ayrıca beygir gücü, akış hızı, yük kaybı, malzeme, bağlantı yöntemi, özellikler ve marka da sirkülasyon pompası fiyat üzerinde belirleyici etkenlerdir. Kapalı hidronik sistemler için kullanılan sirkülasyon pompası, korozyonu önlemek için dökme demir bileşenlerle yapılabilir. Bununla birlikte, içinden sürekli oksijenli, içilebilir su akışı olan pompalar, bronz gibi daha maliyetli malzemelerden yapılır. Bu nedenle bronz malzemeye sahip sirkülasyon pompası daha pahalıdır. Sirkülasyon pompası 32'lik, 40'lık, 50'lik, 65'lik olmak üzere farklı kapasiteye sahiptir. 65’lik bir model 32’lik mini sirkülasyon pompası modeline göre daha maliyetlidir.

Ayrıca kombi ilave sirkülasyon pompası fiyatları, kalorifer sirkülasyon pompası fiyatları ve sıcak su sirkülasyon pompası fiyatları, kalorifer, kazan veya kombi sirkülasyon pompası kaç watt olduğuna göre değişiklik gösterir. Farklı satıcılar arasında karşılaştırma yaparak en uygun sirkülasyon pompası fiyat seçeneklerinden faydalanmak mümkündür. Akakçe ile kolay şekilde fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Sunulan birçok seçenek arasından aradığınız model kolay şekilde bulmanız için kullanıcılar tarafından yapılan sirkülasyon pompası yorum ve tavsiyeleri de bulunur. Kullanıcıların deneyimlerini paylaştığı yorumlar sirkülasyon pompası özellikleri, kullanımı ve kalitesi hakkında fikir sahibi olmanızı sağlar. Ayrıca diğer yapı market ihtiyaçları için hırdavat, elektrikli el aletleri ve el arabası fiyatları bulunur. Aralarından gereksinim duyduğunuz ürünleri inceleyerek cazip fiyat seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.