Sirke

Sirke Fiyatları

2.599 farklı Sirke için fiyatlar listeleniyor.

Market alışverişini de Akakçeden yap!
Kemal Kükrer Sirke Kilikya Sirke Fermente Mutfağım Sirke Arifoğlu Sirke Doğanay Sirke Carrefour Sirke

lt En Ucuz Sirkeler

Tümü

Fiyatı Düşen Sirkeler

Tümü

Çok Satanlarlt En UcuzEn Düşük FiyatEn Yüksek FiyatDiğerEn Yüksek PuanEn Yeniler

500 ml750 ml1 lt2 lt5 ltElmaOrganikBeyazMarka

ÖncekiSayfa: 1 / 50Sonraki

Filtrele
Fiyatı
- 0 - 50 TL50 - 100 TL100 - 150 TL150 - 250 TL250 TL üstü
Markası Özellikler Türü Kelime ile Filtrele Miktar Ürün Puanı

Ketçap Mayonez Nar Ekşisi Acı Sos Hardal Soya Sosu Ranch Sos Özel Sos Pesto Sos Kemal Kükrer Sirke Kilikya Sirke Fermente Mutfağım Sirke

Sirke Yorumları ve Önerileri

Tüm yorumları gör

Sirke Sıkça Sorulan Sorular

İndirimli Sirkeler hangileri?

Bugün Akakçe'de 2.599 farklı model arasında

lt en ucuz Sirkeler hangileri?

En çok satan Sirkeler hangileri?

Akakçe'de alışverişçilerin en çok satın aldığı 5 farklı Sirke:
  1. Kemal Kükrer Organik 500 ml Elma Sirkesi
  2. Kilikya 5 lt 4'lü Beyaz Sirke
  3. Yeşil Mercan 5 Lt Alıç Sirkesi Katkısız %100 Doğal Fermente
  4. Fermente Mutfağım 500 ml Organik Elma Sirkesi
  5. Şerife Ana Hibiscus Sirkesi 500 Ml

Sirke

Sirke keskin, hoş aroması ile salatalarda ve yemeklerde kullanılan en popüler tatlandırıcılardan biridir. Turşu ve salamura yapımında koruyucu ve lezzet artırıcı olarak tüketimi yaygındır. Ayrıca gıda hijyeni uygulamalarından ev temizliğine kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Antibakteriyel özellikleri sayesinde doğal temizlik maddesi olarak da kullanılır. Üretimde kullanılan malzemelerin özelliklerine göre neredeyse yüzlerce çeşidi bulunur. Farklı damak tatlarına hitap eden keskin aromaları ile her çeşit yapıldığı meyvenin karakteristik özelliklerini taşır. Ürünler sadece meyvelerden değil, başta pirinç olmak üzere doğal şeker oranı yüksek bazı tahıllardan da yapılır. Pirinç bazlı çeşitler Uzak Doğu mutfağında yoğun olarak kullanılır. Aradığınız çeşit ne olursa olsun en iyi sirke markası seçenekleri ile damak tadınıza hitap eden ürünleri Akakçe’de bulabilirsiniz.

Doğal Sirke Nedir?

Saf sirke, etanolün asetik asit bakterileri tarafından fermantasyonu ile üretilen asidik bir sıvıdır. ‘’Sirke nerelerde kullanılır?’’ ve ‘’Sirke nasıl tüketilir?’’ gibi soruların cevabı ürünün türüne bağlıdır. Başta üzüm ve elma olmak üzere çok sayıda türü bulunur. Sirke markaları ve üretim tekniklerine bağlı olarak ürünlerin fermantasyon süresi farklılık gösterir. Doğal ve organik ürünlerde mayalanma için daha uzun süre gerekir. Bu sayede sıvının lezzeti ve kendine has aroması olgunlaşır. Damak tadına göre ‘’En iyi sirke hangisi?’’ sorusunun cevabı değişiklik gösterir.
Ürünler salatalarda ve yemeklerde kendine özgü lezzeti ile öne çıkar. İştah açıcı bir çeşni olarak tüketilmesinin yanı sıra kimyasal özellikleri nedeniyle de geniş bir kullanım alanına sahiptir. Örneğin, asetik asidin doğal bir koruyucu olarak işlev gördüğü çoğu salamura tarifi için önemli bir bileşenidir. Ayrıca pişirme sırasında meydana gelen kimyasal reaksiyonları uyarmak için en iyi malzemelerden biridir. Kabartma tozu ile karıştırılarak kullanıldığında hamurun içinde gaz üretir. Bu sayede hamur işlerine hafif ve kabarık bir doku kazandırır. Koruyucu özellikleri sayesinde turşu çeşitleri için en temel malzemeler arasında yer alır. Asidik yapısı turşu malzemelerinin lif yapısını parçalayarak malzemelerin yumuşamasına yardımcı olur. Kapalı bir kapta oda sıcaklığında süresiz saklanabilir. Bakteri üremesine ve bozulmaya karşı doğal olarak dirençlidir.

Sirke Ne İşe Yarar?

Sirke binlerce yıldan bu yana kullanılan temel çeşnilerden biridir. Yiyeceklere ekşilik katarak lezzetlerini dengelemeye ve vurgulamaya yardımcı olur. 100 gram için sirke kalori değeri sadece 18,2 kcal’dir. Sınırlı miktarda tüketildiği için kalori sorununa neden olmaz. Mayonez, salata sosu ve yağlı yiyecekler gibi yoğun tadı ile öne çıkan besinlerde lezzeti dengeler ve yemeklerin çok ağır gelmesini önler. Salata sosları, çorbalar, soslar, sıcak içecekler ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli tariflerde kullanılabilir. Turşu ve salamura gibi tariflere eklemek karışımı daha asidik hale getirir. Bu sayede karışımdaki enzimleri etkisiz kılar ve gıdalardaki bozulmaya neden olabilecek bakterileri öldürür.
Gıda dışı uygulamalar açısından ürünün yüzlerce kullanım alanı vardır. Uygulama alanlarının çeşitliliği büyük oranda antibakteriyel olmasından kaynaklanır. Suyla seyreltildiğinde doğal bir temizlik sıvısı ya da koku önleyici oda spreyi olarak kullanımı yaygındır. Sirkeli su ilk etapta yoğun bir kokuya sahip olsa da yüzeylere uygulandıktan kısa bir süre sonra kokusu azalır. Bu sayede koku nötrleştiricilere doğal bir alternatif oluşturur. 1 bardak suyu yarım bardak sirkeyle karıştırmak çok amaçlı doğal bir temizleyiciye sahip olmanın en kolay yolunu sunar. Saçlara parlaklık kazandırmak için seyreltilmiş sirkeli su ile hazırlanan saç toniği, masaj yaparak uygulandığında mat görünümü azaltmaya ve ayrıca mantar kaynaklı kepek sorununu gidermeye yardımcı olabilir.

En İyi Sirke Çeşitleri Nelerdir?

Sirkeler üretim yöntemine ve üretildiği malzemelerin türüne göre sınıflandırılır. Üretim yöntemine göre doğal ve pastörize olmak üzere iki çeşittir. Pastörize sirke, sıvının içinde yoğun kıvamlı bir tortu küresi oluşturan ve sirke anası olarak bilinen bakteri kültürünü nötralize etmek için ısıyla işlenir. Bakterileri pastörizasyon yoluyla durdurmak ürün tutarlılığını ve stabilitesini korumaya yardımcı olur. Pastörize edilmemiş ürünlerde, kültürler nedeniyle olgunlaşma ve mayalanma devam edebileceği için tortu oluşabilir. Bu tortu tamamen doğaldır ve kolaylıkla süzülebilir. Pastörize edilmemiş çeşitlerin buzdolabı gibi serin bir yerde saklanması mayalanma sürecinin yavaşlamasına yardımcı olur.
Sirke çeşitleri, ürünün hangi tür fermente sıvıdan yapıldığına bağlıdır. Örneğin elma sirkesi, fermente edilmiş ve preslenmiş elmalardan elde edilir. Hijyen uygulamalarında yoğun olarak kullanılan beyaz sirke yapımında markaya göre farklı malzemeler içermekle birlikte, en çok kullanılan tahıllar mısır veya şeker pancarıdır. Dünyanın farklı ülkelerinde yapılan yüzlerce farklı ürün çeşidi bulunur. Örneğin, pirinçten yapılanlar Çin ve Japonya'da yaygındır. İtalya’da üretilen gerçek balzamik, diğer muadillerinden farklı olarak preslenmiş Trebbiano üzümlerinden elde edilir. Sıkıştırılan üzümler koyu bir şurup haline gelinceye kadar kaynatılır. Mikroorganizmalar şurubu yavaşça asetik aside çevirirken şurup tahta fıçılarda 12 yıllık bir süreçte tutulur. Gerçek balzamik sadece İtalya'nın Reggio Emilia ve Modena kentlerinde üretilir. Şişe orijinallik sertifikası olarak Denominazione di Origine Protetta damgası taşır. Benzersiz özellikleri ve emek yoğun üretim süreci nedeniyle en pahalı ve en iyi sirke türüdür.

Temizlikten Cilt Bakımına Sirkenin Faydaları

Binlerce yıldan bu yana hem mutfak hem de sağlık uygulamalarında kullanılan sirke, doğal antiseptik ve antibakteriyel özellikleri ile bilinir. Ürün çeşidine göre faydalar değişiklik göstermekle birlikte en faydalı sirke çeşitleri için ortak noktalar şöyle sıralanabilir:

Sirke Fiyatları ve Avantajlı Kampanyaları

Genel olarak sirke fiyatları her bütçe seviyesi için erişilebilir seçeneklere sahiptir. Diğer yandan ürünün türü, üretim yöntemleri ve ambalaj çeşitleri fiyatları etkiler. Örneğin, cam şişede satılan doğal sirke fiyatları plastik şişelere kıyasla daha pahalıdır. Ürünün organik ya da endüstriyel olması da etiketine yansır. Organik ürünler, standart üretim teknikleri ile işlenenlere kıyasla daha pahalıdır. Fermantasyon süresi ısıl işlemle yapılmayan ve doğal mayalanma süreci geçiren doğal sirke çeşitleri genel olarak daha yüksek fiyatlarla satılır. Ürünün miktarı arttıkça genel olarak fiyatında düşüş gözlenir. Çoğu markanın 500 ml ambalajlı ürünleri, 5 lt sirke fiyatı ile kıyaslandığında daha yüksektir.
Toplu alım avantajı sayesinde, hacim arttıkça fiyatlar daha ekonomik hale gelir. Çeşidine göre elma, üzüm ve beyaz gibi ev sirkesi çeşitleri daha özel malzemelerle yapılan çeşitlere kıyasla daha uygun fiyatlı olma eğilimindedir. Enginar ya da ardıç gibi daha az türetilen çeşitlerin organik etiketine sahip olanları daha yüksek fiyatlarla satışa sunulur. Farklı ürün çeşitlerini süpermarket ana kategorisinin altında bulunan, soslar kategorisinin hemen altında yer alan sirke kategorisinde bulabilirsiniz. Damak tadınıza uygun Sade gibi en iyi markalar tarafından üretilen en kaliteli sirke ve şalgam suyu çeşitlerini indirimli Akakçe fiyat seçenekleri ile şimdi satın alabilirsiniz.