Fındık
Fındık, eşsiz lezzeti, ürün çeşitliliği ile en sevilen kuruyemişlerden biridir. Bir avuç kadar küçük bir porsiyonla bile açlığınızı hızlıca yatıştırabilir, bu lezzetli kuruyemişin sunduğu faydalardan yararlanabilirsiniz. Sevdiklerinize ya da misafirlerinize ikram edebileceğiniz iç, tuzlu ve soslu fındık gibi çok sayıda ikramlık fındık çeşidi bulunur. Tüketim tercihlerinize göre taze, çiğ, kavrulmuş ya da kabuklu olarak satışa sunulan onlarca ürün arasından seçim yapabilirsiniz. Çeşitli ambalaj seçenleri sunulan en ucuz fındık içi fiyatları ile alışverişinizi ekonomik hale getirebilirsiniz. İndirimli toz fındık kg fiyatı gibi en ucuz fındık fiyatlarını Akakçe’de bulabilirsiniz.
Doğal Kabuklu Fındık Faydaları
Fındığın kalp sağlığını destekleyen bir yağ olan oleik asit bakımından zengin bir kaynak olduğu söylenebilir. Bu kuruyemiş, kalp dostu Akdeniz diyetinin yapı taşı olan zeytinyağı kadar oleik asit içerir. Ayrıca E vitamini ve manganez içerir. Tüm bu vitaminler, mineraller ve antioksidanlar, hücrelere hasar veren oksidatif stresi azaltmak için birlikte çalışabilir. Ek olarak, E vitamini kendi başına bir antioksidan olarak değerlendirilebilir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Ancak tüketim miktarına dikkat edilmelidir.
Fındığın içerisinde bulunan lif, magnezyum, yağ asitleri, potasyum ve antioksidanlar, kan basıncının normal seviyelerde seyretmesin destekleyebilir. Manganez, yağ asitleri, tiamin, folat ve E vitamini, hafızayı güçlendirebilir. Folik asit sadece yetişkinlerin beyinlerini korumakla kalmaz, aynı zamanda fetüslerin beyin gelişiminde de anahtar rol oynayabilir. E vitamini cildinizi yumuşak tutabilir, yaşlanma belirtileriyle savaşabilir.
Besleyici Fındık Kalorisi ve Besin Değeri
Fındık besin değeri açısından tam bir sağlık deposudur denebilir. Kalori değeri fındığın kabuklu, yaş ya da kavrulmuş olup olmadığına göre değişiklik gösterir. Yeşil ve taze fındık kalorisi en düşük üründür. Kavrulmamış kabuklu fındık kalorisi, kavrulmuş fındık içi kalorisine kıyasla daha düşüktür. Porsiyona göre fındık kalorisi ve besin değerleri aşağıdaki gibidir:
- 30 gramlık, bir porsiyon kuru ve kavrulmuş ürün yaklaşık 190 kaloridir.
- 30 gramın 18,22 gramı (%23) yağlardan, 5,01 gramı karbonhidratlardan ve 4,48 gramı proteinlerden oluşur.
- 2,9 gramlık diyet lifi ile günlük önerilen lif tüketiminin %10’unu karşılar.
- “Yaş fındık kaç kalori?” sorusunun cevabı, tane başına ortalama 15 ila 20 kalori olarak yanıtlanabilir.
- Saklama koşulları fındığın faydaları üzerinde önemli etkilere sahiptir. Doğal ve kavrulmamış fındığın faydaları, ürün doğru şekilde paketlendiği ve muhafaza edildiği sürece benzerdir.
- Kuru ve serin yerde saklanan kabuklu fındıklar en az bir sezon boyunca tüketilebilir. Kabuksuz fındıkların tüketim süresi daha kısadır.
Uzun Ömürlü Tüketim için Kabuklu Fındık Türleri
Yaş ya da kuru olmasından bağımsız olarak fındıklar kabuklu ya da fındık içi olarak satışa sunulur. Hasattan hemen sonra kurutulmadan yaprakları ile satışa sunulan taze yaş fındık çeşitleri yeşil fındık, yaş fındık ya da taze fındık olarak da bilinir. Taze kabuklu fındık, yeşil kabuklu yaş fındık ya da yeşil kabuklu fındık olarak satılır. Taze fındık içi gibi yaş ürünler, içi kurutulmuş fındıklara kıyasla daha sütlü ve daha hafif bir tada sahiptir. Hasat edildikten sonra hızla kurumaya başladığı için yaş çeşitleri, sezonda sadece kısa bir süreliğine bulunur.
Kurutulmuş fındıklar kabuklu fındık, kırık fındık ya da iç fındık olarak satılır. Kabuklu fındıklar tüketim şekline göre kabuklu fındık tuzlu ya da tuzsuz gibi farklı şekillerde işlenebilir. Kırılmış ve tuzla kavrulmuş haliyle tuzlu kabuklu fındık ya da kabuklu tuzlu fındık, en sevilen işlenmiş türlerden biridir. Kabuklu ürünleri, fındık kg üzerinden hesaplanan, 5 kilo fındık ya da 1 çuval fındık fiyatı olarak belirlenen farklı kilogram ve fiyat seçenekleriyle satın alabilirsiniz.
En Sevilen Ucuz Fındık İçi Çeşitleri
Fındığın sert kabuğu çıkarıldıktan sonra elde edilen büyük ya da küçük fındık içi taneleri yemeye hazır bir ürün olarak vakumsuz ya da vakumlu fındık gibi özel ambalajlarla paketlenir. 150 gr fındık ve 500 gr fındık içi gibi gramajlarla farklı tüketim ihtiyaçlarına göre hazırlanarak beğeninize sunulur. Fındık paketleri 100, 200, 250, 500 gr fındık fiyatı gibi erişilebilir fiyat seçenekleri ile kiloluk ürünlere kıyasla, hızlı tüketime uygun ve daha ekonomik bir satın alma seçeneği sunar. Yuvarlak ya da uzun fındık içi sade haliyle hem atıştırmalık hem de çeşitli tariflerde değerlendirilmek üzere tüketilebilir. Farklı kalınlıklarda öğütülen ya da dilimlenen kırık gibi çeşitler ise genellikle unlu mamullerin içine ve üzerine lezzet artırıcı olarak eklenir. İnce dilimler halinde kıyılmış fındık ya da file fındık ve toz fındık, kurabiye, kek, pasta ve özellikle şerbetli tatlıların aranan malzemesidir.
Büyük fındık ve küçük fındık taneleri, kuruyemiş olarak işlenen çeşitleriyle sade ya da tuzlanmış olarak satışa sunulur. İçi çıkarılmış ürünler işleme tekniğine göre çiğ, kavrulmuş ve kabuğu çıkarılmış olarak bulunur. Fındıklar tuzlu yada tuzsuz fındık olarak işlenebilir. Fındığı en doğal haliyle tüketmek isteyenlere hitap eden kavrulmamış, tuz eklenmemiş ve iç kabuğu çıkarılmamış doğal fındık ve organik fındık, içerdiği yüksek lif oranı ile kilo yönetimine özen gösterenler ya da tuz tüketimi sınırlı olan kişiler için alternatif bir atıştırmalık seçeneğidir. Tuzlu fındık gibi baharatlarla çeşnilendirilen soslu çeşitler de iştah açıcıdır. Sürülebilir ballı fındık gibi ezme çeşitleri de hafta sonu kahvaltıları için idealdir. Bu ürünleri kahvaltıda tüketebileceğiniz gibi spor öncesi veya sonrası, öğle yemeğinden sonra ara öğünlerinizde ya da akşam dizi film keyifleriniz sırasında tercih edebilirsiniz.
Fındık Fiyatları ve Kampanyaları
Fındık fiyatları çok geniş bir ürün seçkisi ile farklı damak tatları, tüketim ihtiyaçları ve bütçeler için uygun satın alma seçenekleri sunar. “Fındık kaç TL?” gibi fındık kilosu fiyatı hakkında en çok sorulan soruların merak edilen cevapları, ürünün türüne ve işleme yöntemine göre değişiklik gösterir. Yaş fındık fiyatı, taze fındık fiyatı ya da yeni fındık fiyatları sezonluk açıklanır. Üretim bölgesi, yeni mahsul fındık fiyatlarının belirlenmesi açısından önemlidir. Örneğin dünyanın en kaliteli fındıklarının yetiştiği Karadeniz fındık bölgesindeki, Giresun fındık fiyatı diğer hasat bölgelerine kıyasla daha pahalıdır. Fındık fiyatları boş fındık fiyatı, kabuklu fındık fiyatları ve fındık içi fiyatları olarak listelenir. İşlenerek yemeye hazır hale getirilen kabuksuz fındık fiyatları, kabuklu fındık kg fiyatı ile karşılaştırıldığında daha pahalıdır.
Kilo fiyatı bakımından işlenmemiş fındıklar, işlenmiş fındıklara göre (organik ürünler hariç) genellikle daha erişilebilir fiyatlarla satılır. Örneğin yeşil kabuklu fındık fiyatı, kabuklu tuzlu fındık fiyatı ya da toz fındık kg fiyatından genellikle daha ucuzdur. Toz fındık fiyatı, iç fındık fiyatlarına işleme maliyetinin eklenmesi ile belirlenir. Kabuksuz ya da kabuklu fındık satın almak için fındık ürünlerini süpermarket ana kategorisinde, gıda kategorisinin altında bulunan, çerez kategorisinin içindeki fındık kategorisinde bulabilirsiniz. Akakçe tarafından sunulan avantajlar ve kampanyalarla en iyi ürünleri en uygun fındık fiyatı ile satın alabilir, indirimli online fındık fiyatları ve fındık online satış kolaylığı ile hemen fındık siparişi verebilirsiniz