Kumaş

Kumaş Fiyatları

15.271 farklı Kumaş için fiyatlar listeleniyor.

Erciyes Kumaşlar Victoria Kumaşlar Akfil Kumaşlar Özdilek Kumaşlar Şanlı Kumaşlar Atlas Kumaşlar

Fiyatı Düşen Kumaşlar

Tümü

ÇOK SATANLAR EN DÜŞÜK FİYAT EN YÜKSEK FİYAT EN YÜKSEK PUAN EN YENİLER

  • Kullanım YeriDöşemelik
  • Kullanım YeriElbiselik
  • Kullanım YeriNevresimlik
  • TürüKadife
  • TürüKeten
  • TürüPamuk
  • DesenÇiçekli
  • DesenÇizgili
  • ÖzelliklerDesenli
  • Fiyatı0 - 250 TL
  • Tüm Filtreler

Önceki Sayfa: 1 / 50 Sonraki

Filtrele
FiltreleFiyatı 0 - 250 TL 250 - 500 TL 500 - 750 TL 750 - 1.000 TL 1.000 TL üstü MarkasıTümünü GösterÖzelliklerKullanım YeriTürüTümünü GösterKelime ile FiltreleDesenRenk
Temizle Ürünleri Gör (15.271)

Perde Havlu Çarşaf Banyo Paspası Masa Örtüsü Yolluk Uyku Seti Hurç Yatak Pedi Erciyes Kumaşlar Victoria Kumaşlar Akfil Kumaşlar

Kumaşlar Sıkça Sorulan Sorular

İndirimli Kumaşlar hangileri?

Bugün Akakçe'de 15.271 farklı model arasında

En çok satan Kumaşlar hangileri?

Akakçe'de alışverişçilerin en çok satın aldığı 5 farklı Kumaşlar:
  1. Peluş Kumaş 170 Cm En ( %100 Yerli )
  2. PLUSH STUDIO Zp Uzun Tüylü, Ithal Siyah Gri Kurt Desen Peluş Kumaş 100x150cm
  3. Jüt Kumaş 10 Ons Naturel Jüt Kumaş Çuval Hasır Süsleme 1 M
  4. Erciyes home 1. Kalite Baby Face Açık Gri Renk Döşemelik Kumaş
  5. Macit Kumaş Keten Döşemelik Kumaş 02

Kumaş

Kumaşlar, kıyafetlerden ev eşyalarına kadar pek çok alanda kullanılır. “Kumaş ne demek?” ve “kumaş nedir?” soruları ise şu şekilde cevaplanabilir: Kumaş, tekstil liflerinden üretilen, her yanı aynı kalınlıkta dokunan yapılardır. İç ve dış giyim tasarımlarında, mefruşat eşyalarında, döşeme gereken mobilyalarda ve daha birçok farklı şekilde kullanılabilir. Birbirinden değişik malzemelerden elde edilen ürünler yapay ya da doğal bir şekilde karşınıza çıkar. Genel olarak kumaş türleri doğal ve sentetik olarak iki ana kategoriye ayrılır. Doğal kumaş cinsleri arasında ipek, pamuk, kenevir, kot, pazen, yün, keten ile kadife olanlar bulunur. Sentetik olan türler arasında ise; polar, naylon polyester, asetat, akrilik kumaş çeşitleri yer alır. Ürünlerin görünüşü birbirinden farklıdır. Buna neden olan durum kumaşların iplik sayısı ile dokuma sıklığıdır.

İplik sayısı ve dokuma sıklığı ürünün dokusunu, verdiği hissiyatı etkiler. İplik sayısı kumaşın görünüşü ile kalınlığını da belirler. İki iplik kumaş türü ince bir yapıya sahipken 3 iplik kumaş çeşidi ise daha kalın olarak imal edilir. Türler ayrıca ağırlık bakımından da farklılaşır. Hafif, orta ve ağır olacak şekilde üç seviyede değerlendirilebilir. Gevşek dokunmuş kumaş çeşitleri hafiftir. Sıkı dokunan ve daha kalıplı bir görünüme sahip kumaşlar ise daha ağırdır. Seçim yaparken ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekir. Kıyafet dikmek için olan kumaşlar ile döşemelik kumaşlar birbirinden farklıdır. Ayrıca bulunduğunuz iklim koşullarını da dikkate almakta fayda bulunur. Ilıman iklimlere pamuklu ve ince kumaş türleri daha uygundur. Ürünleri seçmeden önce ihtiyaçlarınızı tespit ederek, size en uygun kumaş türüne ulaşabilirsiniz.

Kumaş Çeşitleri, Türleri ve Modelleri

Kumaş almak için araştırma yapanlar, “Kumaş çeşitleri nelerdir?” diye merak edebilir. Bu durum türler ve üretim şekli baz alınarak sınıflandırılır. Bu noktada ürünler; dokuma, örme ya da dokuma olmayan kumaş cinsi olarak üç gruba ayrılır. Kumaş çeşitleri isimleri ve türleri, dokuma tekniğiyle paraların ham maddesine göre verilir. İçerisinde parıltıların bulunduğu parçalara simli kumaş denir. Bu tarz olanlar abiye dikiminde sıklıkla kullanılır. Abiye dikiminde kullanılan çeşitlerden bir diğeri de atlas kumaş türüdür. Diğer adı saten kumaş olan atlas, oldukça gösterişli gece kıyafetleri elde etmenizi sağlar. Sık ipeğin dokuması ile elde edilen ürün, parlak ve pürüzsüz yüzeyi ile öne çıkar. Günlük kullanım için ise daha hafif parlaklığa sahip bir şifon türü olan janjan kumaş ideal olabilir. Bu kumaş türleri eşarp ile şal yapımında da kullanılır.

Kumaş modelleri, kullanım alanlarına göre şekillenir. Terziler, döşemeciler ve tekstil işi ile uğraşanlar neredeyse her türü ile karşılaşırlar. En güzel kumaşlar arasından seçim yapılırken tasarlanacak eşyanın özellikleri dikkate alınarak karar verilir. Örneğin oldukça hoş bir tür olan sandy kumaş kullanarak elbise dikilebilir. Dikim sırasında, iğne, mandal, metre gibi yardımcı gereçler kullanılır. Özellikle sandy gibi likralı olanlarda doğru ölçü almak önemlidir. Dikilen kıyafetleri sergilemek için elbise askısı kullanımına da ihtiyaç duyulabilir. Gömlek tarzı kıyafetler için de en iyi gömlek kumaşı kullanılarak tasarlandıktan sonra tasarlanan gömlek mutlaka askıya asılır. Şık tasarımlar için kumaş sipariş verebileceğiniz birbirinden güzel indirimli kumaşlar için Akakçe’yi ziyaret edebilirsiniz.

Kumaş Özellikleri

Kumaş çeşitleri ve özellikleri tasarlanacak eşyalar için oldukça önemlidir. Kumaşın boyu, eni, kalınlığı, yumuşaklığı gibi nitelikler ürünün yapısal özelliklerini meydana getirir. Ayrıca kumaşlar, kırmızı, mavi, yeşil, vizon, krem, beyaz kumaş gibi farklı renklerde karşınıza çıkar. Seçilen kumaşların kopma, yırtılma ve aşınmaya dayanıklı olması beklenir. Her modelin dış etkenlere karşı dayanıklılığı farklıdır. Bununla beraber her bir parça kumaş içerikleri bakımından da diğerlerinden ayrılır. Buna bağlı olarak doğal içerikli olanlanlar en sağlıklı kumaş kategorisine girebilir. Lifleri arasında pamuk, yün, keten, ipek, tiftik ve kaşmir gibi doğal bileşenler bulunanlar en iyi kumaş türleri arasında yer alır. Bundan dolayı kumaş markaları, doğal ham madde kullanarak üretim yapmaya özen gösterirler.

Kumaş türleri ve özellikleri, ne için kullanılacağını da belirler. Yün kumaşlar sıcak tutma özelliğinden dolayı kışlık giysilerde tercih edilirken, pamuklu, penye gibi ürünler terletmemesi sebebiyle yazlık giysiler için tercih edilir. Şile bezi, tülbent ve poplin olanlar da yine yazın kullanılan en rahat kumaş türleri arasında yer alır. Hareket kabiliyetini kısıtlamayan esnek kumaşlar arasında bulunan elastan kumaş da giyim sektöründe sıklıkla tercih edilir. Uzun kullanımlarda dahi ilk günkü görünümünü koruyan bu modeller, son yılların moda akımlarında sıklıkla kendine yer bulur. Alt ve üst giyim parçaları için uygun olan bir kumaş türüdür. Siz de bu alandaki bütün ihtiyacınızı online kumaş siparişi oluşturarak karşılayabilirsiniz. Şık tasarımlar için birçok seçenek arasından Akakçe aracılığıyla kumaş satın alabilirsiniz.

Kumaş ile Neler Yapılabilir?

Zarif bir elbise için model kadar dokuma seçimine de dikkat etmek gerekir. Bu nokta da gece kullanımına özel saten, payetli, simli kumaşlar tercih edilirken günlük kullanım için ise keten, kot ve mira seçenekleri tercih edilir. Mira kumaş özellikle tesettür modasında kendine yer edinen bir türdür. Gündelik hayatla spor aktivitelerinde ise paraşüt kumaş türünün yaygın bir şekilde kullanıldığı gözlemlenir. Sağlam ve yırtılmaz özelliği ile eşofman tasarımlarında öncelikli olarak değerlendirilir. Salaş bir tarza sahip olanlar ise şalvarlık kumaş çeşidine yönelebilir. Çiçek desenleri ile cıvıl cıvıl olan bu viskoz kumaş, dökümlü hacmi ile oldukça estetik durur. Halk arasında kadife olarak da bilinen fitilli kumaş ise kış aylarının vazgeçilmez malzemeleri arasında yer alır. Ceket, pantolon, etek, gömlek yapımında kullanılır.

Kumaşlar, sadece giyim kuşam için değil birçok aksesuar ve ev eşyası için de kullanılır. Şapka ya da çanta yapımında farklı türlerden yararlanılır. Bunun için çanta kumaşı edinebilirsiniz. Çantalık mumlu kanvas, dokusuz kumaş ile süet astar modeller tercih edilebilir. Bunun yanında döşeme için de kumaş gerekir. Mobilyalarınızı mikrofiber, suni deri, şönil, jüt gibi çeşitler ile döşeyebilirsiniz. Son zamanlarda tercih edilen mikrofiber özelliği olanlar solma yanmaz ayrıca kolayca temizlenebilir. Ayrıca bazı durumlarda akrilik kumaş da kullanılır. Bakımı kolay olan bu alternatifler aynı zamanda küf tutmadığı için son derece hijyeniktir. Döşeme yapmak için seçeceğiniz ürünler mobilyanızın stilini ve tarzını doğrudan belirler. Bunun için birçok seçenek arasından en kaliteli kumaş markası seçimi yapılabilir.

Kumaş Fiyatları

Kumaş fiyatları ürünün, enine, boyuna, cinsine göre değişir. Metrelik satılan parçaların metresi arttıkça fiyatları da artar. Kumaşlar doğal ve sentetik olarak ayrıldığı için bu iki kategori arasında da fiyat farkları mevcuttur. Doğal olanların ham maddesi doğadan gelir. Bu ham maddeyi bulmak bazı durumlarda güç olabilir. Bunun için nadir bulunan türlerin fiyat etiketi artabilir. Sentetik kumaşlar ise daha geniş üretim hacmine sahiptir. Uygun fiyatlı, rahat ve oldukça şık türleri bulunan sentetik türleri terziler tarafında sıkça kullanılır. Perde, koltuk örtüsü gibi mefruşat eşyalarında farklı modellerin ortaya çıkmasını sağlar. Dilediğiniz seçenekleri kumaş online siparişi vererek alabilirsiniz. Karşılaştırma yaparak hızlıca kumaş satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.