Elektrikli Matkap

Elektrikli Matkap Fiyatları

175 farklı Elektrikli Matkap için fiyatlar listeleniyor.

Çok SatanlarEn Düşük FiyatEn Yüksek FiyatEn Yüksek PuanEn Yeniler

DarbeliDarbesizKabloluKablosuz18 V58 V250 - 500 TL 500 - 750 TL 2 Ah5 AhSatıcı Marka

ÖncekiSayfa: 1 / 8Sonraki

Filtrele

Seçili Özellikler:Motor Tipi: Elektrikli Kaydet

Fiyatı
- 0 - 250 TL250 - 500 TL500 - 750 TL750 - 1.000 TL1.000 TL üstü
Markası Özellikler Tipi Kullanım Tipi Güç Ağırlık Metal Delme Kapasitesi Ahşap Delme Kapasitesi Beton Delme Kapasitesi Maksimum Tork Mandren Çapı Tork Ayarı Darbe Oranı Kablo Uzunluğu Motor Tipi Elektrikli SatıcıToplam 79 satıcı. Ürün Puanı

Darbeli MatkapDarbesiz MatkapŞarjlı Darbeli MatkapBosch Şarjlı MatkapAkülü MatkapDewalt Şarjlı MatkapEinhell Şarjlı MatkapAEG Şarjlı MatkapMakita Şarjlı MatkapBlack+Decker Şarjlı MatkapStanley Şarjlı MatkapAssur Şarjlı Matkap

En Çok Karşılaştırılan Matkaplar

Elektrikli Matkap Sıkça Sorulan Sorular

Elektrikli Matkap

Çeşitli yüzeylerde delik açma, kanal oluşturma amacıyla kullanılan elektrikli matkap ürünleri, tamirat işlerinde de büyük kolaylık sağlar. marka ve model bazında farklı özelliklere sahip olan bu aletler, direkt olarak elektrik hattına bağlanarak kullanılır. Başka bir ifadeyle akülü ya da şarjlı olanlar gibi kablosuz kullanım söz konusu değildir. Sahip oldukları uzun elektrik kabloları sayesinde prize takılarak kullanılan elektrikli matkap modelleri, kesintisiz kullanım başta olmak üzere birçok avantajı bir arada sunar. Elektrikli matkap ürünlerinde motor gücü, darbeli olup olmaması, tork değeri ve mandren ölçüsü ürün bazında değişiklik gösterebilir. Bu sebeple elektrikli matkap satın almadan önce tüm teknik verilere dikkat etmekte fayda vardır. Bununla birlikte modern teknolojiler sayesinde daha hafif malzemelerden üretilen elektrikli matkap aletleri, hemen herkesin kullanabileceği kadar pratik ve güvenlidir. Akakçe yardımıyla tüm elektrikli matkap çeşitlerine ulaşmak ve bütçe dostu fiyatlarla alışveriş yapmak mümkündür.

Elektrikli Matkap Özellikleri

Çeşidine göre farklı özelliklere sahip olan elektrikli matkaplar, genellikle 500 W ile 1800 W arasında değişen motor gücüne sahiptir. Söz konusu motor gücü ise aletin hangi işlerde kullanıma uygun olduğu ve yüzey türüne göre ne kadar delik açabileceği hakkında fikir verir. Örneğin; 500 W motor gücüne elektrikli matkap türleri, ağır işlere uygun olmamakla birlikte basit tamirat işleri, duvar rafı montajı için dübel yuvası açma, ahşap delme gibi işlerde kullanılır. 1800 W motor gücüne sahip olan manyetik cihazlar ise metal eşyalara ve yüzeylere delikler açmak için kullanılır. Öte yandan elektrikli matkap aletlerinde gücü belirleyen bir başka detay ise darbe özelliğidir. Darbe özelliğine sahip olan matkaplar, klasik dönme hareketinin yanı sıra ileri geri olmak üzere ek bir hareket daha yapar. Bu sayede kullanıcı sert yüzeylerde kanal açmak için aleti itmek zorunda kalmaz.

Tork değeri ise elektrikli matkap ile yüzeye uygulanan basıncı temsil eder. Kullanıcıların pratik bir şekilde yüzey türüne göre ayarlayabileceği tork, elektrikli matkap türlerini vidalama aletlerinden ayıran özellikler arasında yer alır. Söz konusu elektrikli matkap çeşitlerinde dakikada yapılan devir sayısı da oldukça önemlidir. Devir sayısı cihazın hızlı delme kapasitesi ile doğru orantılıdır. Dolayısıyla zorlu yüzeylerde çalışılacaksa devir sayısı yüksek aletlere yönelmek gerekir. Tüm bunların yanı sıra tutmak sayısı, tutamak yapısı, kontrol butonlarının konumu, mandren ölçüsü, kablo uzunluğu, çalışma sesi seviyesi, uç kısımda aydınlatma olup olmaması yine tür bazında değiştiği için net özellikler arasında yer almaz. Ancak yen nesil elektrikli matkap ürünlerinin büyük bir kısmında kullanıcının rahat etmesi için uzun kablolara yer verilir. Bununla birlikte çalışma alanın daha net görülmesi için de matkabın uç kısmında LED aydınlatma bulunur.

Elektrikli Matkap Modelleri

Tamamen farklı kullanım alanları ve amaçlarına göre özelleştirilmiş elektrikli matkap çeşitleri vardır. Bunlardan biri günlük kullanıma uygun olan ve tecrübe gerektirmeyen elektrikli küçük matkap modelleridir. Klasik vidalama gereçleri ile hemen hemen aynı kapasitedeki bu cihazlar, basit delme işleminin yanı sıra vidalama ve vida çıkarma için uygundur. Dolayısıyla ev ortamında yapılan mobilya kurulumu, duvar rafı montajı gibi işlerde kullanılır. Daha yüksek kapasiteli elektrikli darbeli matkap modellerinin işlevi ise motor gücü ve darbe sayısına göre belirlenir. Darbe sayısı yükseldikçe cihazın sert zemin delme/kırma performansı da artar. Mermer, beton, metal gibi sert yüzeylerde yapılacak kırma, delme, kanal açma işlerinin tamamında darbeli alternatifler tercih edilir. Elektrikli torklu matkap olarak adlandırılan gereçler ise tork değeri arttıkça daha fazla güç üretir. Ortalama 8 farklı tork ayarı bulunan torklu elektrikli matkaplar sayesinde kullanıcı kolay yorulmaz.

Yerli ve yabancı elektrikli matkap markaları tarafından farkı tasarımlar ve ilave özelliklerle kullanıcılara sunulan elektrikli matkap modelleri, teknik özelliklerin yanı sıra görsel tasarım açısından da birbirinden farklıdır. Pek çok üründe kullanım sırasında elden kaymaması amacıyla pürüzlü kaplamalar yer alır. Tutamak kısmında yer verilen bu kaplamalar, sağlam tutuş avantajı sunarak hem kullanıcı hem de çalışma yüzeyi açısından güvenli bir süreç sağlar. Güçlü bazı elektrikli matkap çeşitlerinde daha kontrollü kullanım sağlaması açısından dikey ve yatay olmak üzere çift tutamak bulunur. Genellikle taşıma/saklama çantası ile birlikte kullanıcıların beğenisine sunulan elektrikli matkap çeşitleri arasında oldukça düşük ses seviyesine sahip olanlar bulunur. Daha çok ev tipi olarak sınıflandırılan ve günlük kullanıcıya hitap eden küçük matkaplarda düşük olan ses seviyesi, cihazın gücüyle birlikte artış gösterir.

Elektrikli Matkap Setleri

Sadece elektrikli matkap olarak kullanıcılara sunulan ürünlerin yanı sıra birden fazla alet ile çeşitli aksesuarların yer aldığı setler de vardır. Söz konusu elektrikli matkap seti, elektrikli matkap dışında, şarjlı vidalama, kompresör, taşlama makinesi, çeşitli testereler gibi farklı makineler de içerebilir. Bazı setlerde ise bir adet matkabın dışında çeşitli bits uçları, çeşitli el aletleri, taşıma çantası gibi birçok farklı parça bulunur. İçerik türüne göre farklı sayıda parçadan meydana gelen setler, tek seferde çok sayıda ihtiyacı karşılama imkânı sunduğu için hem zaman kazandırır hem de tekil ürünlere kıyasla daha bütçe dostudur. Ayrıca sıfırdan bu tarz aletler edinmek isteyen tecrübesiz kullanıcılara da büyük kolaylık sağlar.

Elektrikli Matkap Kullanımı

Yeni nesil tasarımlar sayesinde hem güvenlik hem de kontrol açısından kolay kullanım süreci sağlayan matkap elektrikli olduğu için kesintisiz kullanım sağlar. Ayrıca, en zorlu çalışmalarda dahi kullanıcının yorulmasına neden olmaz. “Elektrikli matkap nasıl kullanılır?” sorusunun da yanıtı olan kullanım aşamaları ve dikkat edilecek unsurlar aşağıdaki gibidir:

Elektrikli Matkap Fiyatları

Çok sayıda markanın farklı modeller halinde kullanıcılara sunduğu elektrikli matkap ürünleri, sahip olduğu özelliklere göre fiyatlandırılır. Elektrikli matkap fiyatları açısından belirleyici en önemli özellikler motor gücü, darbe varlığı, devir sayısı ve tork değeridir. Dolayısıyla elektrikli darbeli ve elektrikli darbeli matkap fiyatları aynı değildir. Bununla birlikte marka farklılıkları da fiyatları etkiler. Bu nedenle tüm özelikleri aynı olsa da iki farklı markanı matkabı arasında fiyat farklılıkları olabilir. Öte yandan elektrikli matkap fiyatları en ucuz seçenekleri kampanya dönemlerinde sunar. Başka ifadeyle dönemsel indirim fırsatları sayesinde elektrikli matkap modellerine çok daha uygun koşullarda sahip olmak mümkündür. Siz de yeni bir elektrikli matkap arayışındaysanız tüm modellere Akakçe yardımıyla ulaşabilirsiniz. Burada fiyat karşılaştırmaları yaparak elektrikli matkap en ucuz modelleri görüntüleyebilir, boya tabancası, testere gibi farklı gereçlere bütçenizi zorlamadan sahip olabilirsiniz.