Bandaj
Günlük hayatın yoğun temposu içerisinde meydana gelen eklem rahatsızlıklarında ilk başvurulan yöntem olan bandaj, pek çok kişi tarafından güvenle kullanılır. İlk yardım çantalarında ya da dolaplarında olmazsa olmaz destekleyici ürünlerden olan bandaj çeşitleri, 7’den 70’e tüm kullanıcıların ihtiyaçlarına göre farklı boyut ve özelliklerde tasarlanır. Vücudun farklı bölgeleri için üretilirken, her bölge için özel olarak tasarlandığından beklenti ve gereksinimleri karşılar. Destekleyici ürünler arasında yer alan bandajlar, cerrahi ve ortopedi alanında uzmanlar tarafından en çok önerilen medikal malzemelerdendir. Sağlık alanının yanı sıra halter, koşu, hentbol ve bisiklet gibi spor dallarında da bandajlardan yararlanılır. Hayatın pek çok alanında kullanılan ürünler, farklı boyutlarda paket ve poşetlerin içerisinde satışa sunulur. Fonksiyonel kullanıma sahip olan bandaj kullanımlarında uzman önerisi almak büyük taşır. “Bandaj ne demek ve çeşitleri nelerdir?” diye merak ediyorsanız Kozmetik, Kişisel Bakım ana kategorisinin İlk Yardım Ürünleri alt kategorisinin Bandaj bölümünü inceleyebilirsiniz. Kategoriyi inceleyerek en çok tercih edilen 4 lü bandaj seti ve fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bandaj Nedir?
Pek çok kullanıcı farklı alanlarda kullanmak için bandaja ihtiyaç duyar. Bu doğrultuda ürünü doğru kullanabilmek için “bandaj nedir ve ne için kullanılır?” gibi sorulara cevap arar. Bandaj, kırık, çıkık, zedelenme ve incinme gibi rahatsızlıkların rahatsızlıkların tedavi sürecinde kullanılan ilk yardım ürünleri arasında yer alır. Bunun yanı sıra spor aktivitelerinde ve egzersizlerinde de destekleyici ürün olarak tercih edilir. Kullanıcılar tarafından en bilindik ürünlerden biri olan elastik bandaj çeşitlerinin farklı özellikleri bulunur. Standart bandaj modelleri, klasikleşen bir tasarıma sahiptir. Standart ürünler, çengel ve benzeri aparatlar ile ağrı hissedilen bölgeye pratik bir şekilde sabitlenir. İstenilen zamanda çengeller açılarak gevşetilebilir ya da daha da sıkı hale getirilebilir. Kullanıcının hissettiği ağrı derecesine göre işlemi kendi ya da bir başkası yapabilir.
Yapışkanlı elastik bandaj çeşitleri ise daha çok ortopedik amaçlı kullanılır. Uygulanılan bölgede yaşanan travmaya göre hastanın hareketlerini kısıtlamak ve bölgeyi daha sabit hale getirmek için bandajın içerisine sabit durmayı destekleyecek tel ya da çubuklar yerleştirilebilir. Sabitleyici aparatlar yerleştirildikten sonra yapışkanlı bandaj ideal şekilde sarılarak yapıştırma yerlerinden birleştirilir. Günlük hayatta yaşadığınız hafif kabul edilen travmalarda ayak bilek, el bilek, parmak ve dirsek bandajı gibi ürünleri Akakçe aracılığı ile kolay bir şekilde sipariş edebilirsiniz. “Bandaj ne kadar?” diye merak ediyorsanız Bandaj kategorisine girerek setlerine ve çeşitlerine göz atabilirsiniz.
Bandaj Ne İşe Yarar?
Spor egzersizleri sırasında ya da günlük hayatta yaşanan burkulma, kırık çıkık, gerilme ve zedelenme gibi rahatsızlıkların meydana gelmesi sonucunda destekleyici ürün olarak kullanılan bandaj, pek çok kişi tarafından bilinir. İsim olarak herkes tarafından bilinse de faydaları ve ne işe yaradığı ise soru işaretleri ile doludur. Peki, bandaj ne işe yarar ve hastalar için sağladığı faydalar nelerdir?
- Özel dokulu bir kumaşa sahip olan çeşitleri, vücudun birbirinden farklı eklem bölgelerinde meydana gelen rahatsızlıklar için kullanılır.
- Yanlış manevra ve hareketler sonrasında en çok incinen bölgelerden biri olan el için el bandaj çeşitleri tercih edilir. Avuç içi, bilek ya da parmaklar için kullanılabilir.
- Ortopedik rahatsızlık ya da cerrahi işlemler sonrasında müdahale edilen bölgede daha etkin bir iyileşme sağlamak için bandaj çeşitlerinden yararlanılır.
- Sportif travmalar sonrasında zedelenen bölgede sabitlik kazanmak için kullanılan sporcu bandajı, sporcular için ilk yardım çantasından eksik edilmeyen bir üründür.
- Özellikle ayakların ön planda olduğu sporlarda herhangi bir sorun olmadan da ayak bileklerini korumak için bandaj çoraplar kullanılır.
Bandaj Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bandaj kullanımı her ne kadar zararsız gibi görünse de bazı durumlarda yapılan yanlış müdahaleler, olumsuz sonuçlar doğurabilir. Uzmanların müdahale etmesi gereken durumlarda hastanın bireysel olarak yaptığı bandaj uygulamaları, sarılan bölgede kalıcı hasarların meydana gelmesine neden olabilir. Bandaj uygulaması yapılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ve hangi durumlarda bandaj kullanılmamalıdır?
- Travma sonrası açık ara bulunan ve kanama olan bölgelere bandaj uygulaması yapılmamalıdır.
- Hafif travma kabul edilen burkulma ve incinme gibi durumların dışında kırık çıkıkların büyük olduğu durumlarda hastalar öncelikle uzman kontrolünden geçmeli ve bireysel hareket etmemelidir.
- Uygulama yapılan bölgede bandaj, aşırı sıkı şekilde sarılmamalı ve kan akışına engel olmamalıdır. Hastanın kendini rahat hissedeceği bir gevşekliğe sahip olmalıdır.
- Göz, dirsek, baldır ve ayak bandajı kullanılacak olan bölgeye özel seçilmeli ve doğru teknikler ile sarılmalıdır.
- Uygulama yapılacak olan bölgeye göre elastik 6, 10 cm ya da 5 metre bandaj özel ölçüleri tercih edilmelidir.
İhtiyaca Göre Bandaj Çeşitleri
İnsan vücudunda sorunun meydana geldiği bölgeye göre farklı özelliklere, dokulara ve boyutlara sahip bandaj çeşitleri bulabilirsiniz. En çok ihtiyaç duyulan bölgelerden olan kol için özel olarak üretilen kol bandajı, fiziksel travma sonucunda yaşanılan zedelenmelerde kullanılır. Sporcuların sık sık kullandığı diz bandajı, herhangi bir sorun olmadığı durumlarda da dizleri olası problemlerden korumak için tercih edilir. Bandaj çeşitleri, renk ve özellik bakımından birbirinden ayrıldığı için vücudunuz için en iyi olan ürünleri satın almalısınız. Genel olarak krem renkli olan ürünler arasından farklılığı ile dikkat çeken siyah bandajı tercih edebilirsiniz.
Uygulama sonrasında su değmemesi gereken bölgeleri korumak için su geçirmez bandaj çeşitlerini satın alabilirsiniz. Kategori içerisinde ihtiyacınız olan file, omuz sabitleyici, pavlık ve sargı bandajı modellerini en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. El bileği, omuz çıkığı ve kafa bandajı çeşitleri gibi ürünlerin ölçüleri ve özellikleri farklı olduğundan direkt ihtiyacınız olan bölge için ürün satın almalısınız. Sporcuların ellerde sürtünme ve aşınma meydana gelmemesi için sıkça kullandığı bandaj eldivenleri de kategori içerisinde inceleyebilirsiniz.
Bandaj Fiyatları
Akakçe’nin Bandaj kategorisinde yer alan ve ilk yardım malzemeleri konusunda kalitesini kanıtlayan Roll Optik, Nova, Roll, B-Good ve Alpheta gibi markaların ürünlerini tercih edebilirsiniz. Markaların ürünleri arasında yer alan ıslak bandaj ve bandaj bant gibi bulunması zor olan ürünleri kolay bir şekilde sipariş edebilirsiniz. Bandajın sabitlenmesini sağlayan bandaj bandı ve çengeli gibi ürünleri de kategori içerisinde bulabilirsiniz. Çekişli ortopedik sorunların iyileşmesinde destekleyici olarak kullanılan 8 bandaj çeşitlerini satın alabilirsiniz. 8 bandaj ayak bileği ve köprücük kemiği için sık sık tercih edilir. Ayrıca kalça çıkığı gibi problemlerde uzman hekim tavsiyesi ile 8 bandaj bebekler için de kullanılır.
Bandaj fiyatları ürünlerin markasına, boyutuna ve özelliklerine göre farklı aralıklarda satışa sunulur. Pek çok bütçeye uyum sağlayan bandaj fiyatları bu aşamada kullanıcıların beğenisini kazanır. Bandaj indirim ve avantajlarından yararlanmak ve en uygun fiyatlarla ürün satın almak için kategoriyi sık sık ziyaret edebilirsiniz. Yaşadığınız travmanın durumuna ya da kullanacağınız bölgeye göre bandajları tekli ya da set halinde tercih edebilirsiniz. Uyku kalitenizi artırmak ve sabahları daha dinç uyanmak için nefes problemlerine iyi gelen horlama önleyici ürünleri de Akakçe’nin ilgili kategorisinden inceleyebilirsiniz.