Kuzine Soba

Kuzine Soba Fiyatları

416 farklı Kuzine Soba için fiyatlar listeleniyor.

ÇOK SATANLAR EN DÜŞÜK FİYAT EN YÜKSEK FİYAT EN YÜKSEK PUAN EN YENİLER

  • TürüKuzine
  • YakıtOdun
  • YakıtKömür
  • YakıtPelet
  • TürüKalorifer
  • TürüŞömine
  • Fiyatı0 - 5.000 TL
  • Fiyatı5.000 - 7.500 TL
  • ÖzelliklerDöküm
  • ÖzelliklerUyuyan
  • Tüm Filtreler

Önceki Sayfa: 1 / 18 Sonraki

Filtrele
Filtrele
  • TürüKuzine
Fiyatı 0 - 5.000 TL 5.000 - 7.500 TL 7.500 - 10.000 TL 10.000 - 15.000 TL 15.000 TL üstü MarkasıTümünü GösterÖzelliklerTürüYakıtÜrün PuanıRenkSatıcı
Temizle Ürünleri Gör (416)

Süsler Kuzine Soba Kömür Fiyatları Reşo Yakıtı Ocak Çakmağı Fırın Eldiveni Odun Sobası Kömür Sobası Pelet Sobası Döküm Kuzine Soba Döküm Soba Kalorifer Sobası Süsler Kuzine Soba

En Çok Karşılaştırılan Sobalar

Kuzine Soba Sıkça Sorulan Sorular

En çok satan Kuzine Soba hangileri?

Akakçe'de alışverişçilerin en çok satın aldığı 5 farklı Kuzine Soba:
  1. Erendemir EM804B-D Döküm Kuzine Soba
  2. Süsler SS-5311 Modern Kuzine Fırınlı Döküm Soba
  3. Onem Mat Siyah Emaye Kovalı Kuzıne Soba Uyuyan Firinli Soba
  4. Süsler SS-5314 Çift Camlı Modern Kuzine Fırınlı Döküm Soba
  5. Izgaralı Kalın Karadeniz Odun Kömür Kuzinesi Fırınlı Kuzine Soba

Kuzine Soba Nedir?

Sobalar, elektriğin hayatımızın her alanında kullanıldığı günümüz koşullarında, şu an ısınma aracı olarak kullandığımız elektrikli ısıtıcılar yerine kullanılmaktaydı. Özellikle soğuk kış aylarında sobalar, yalnızca fiziksel ortamın ısıtılmasında değil, pişirme aracı olarak günümüz fırınlarının da rolünü üstlenmekteydiler. Sobalar kullanılış şekline, yakıt türüne ve cinsine göre çeşitlilik göstermekle beraber, bu sobalar içerisinde kuzine soba şeklinde adlandırılan sobalar, diğer soba çeşitlerine göre daha kullanışlı olması ve daha çok özelliği içinde barındırması sebebiyle birçok alanda tercih edilmektedir.
Kuzine soba, üzerinde veya içerisinde yemek pişirilebilen, katı yakıt kullanılarak ısınma sağlayan bir ısı aracı olarak adlandırılmaktadır. Kuzine sobalar, merkezi ısıtmanın yanı sıra, oda veya salon gibi alanlarda yakıt giderlerinin düşük olması sebebi ile sıklıkla tercih edilmektedir. Odun veya kömür ateşinin yardımıyla eşsiz yemek lezzetleri sunan ve sayısız hamur türünü pişirerek adeta bir mutfak görevi üstlenen kuzine sobalar aynı zamanda uzun kullanım ömrüne sahiptir. Genişlik ve derinlik olarak diğer sobalardan ayrılmaktadır. Standart soba borusu ölçülerine uygun olarak üretilen kuzine soba, ölçülerine göre çeşitlilik göstermektedir. En önemli özelliği üzerinde veya içerisinde yemek pişirebilmesidir. Bazı kuzine sobalarda pişirilecek yemeğin, içerisinde bulunulan ortama koku yaymasını engellemek amacıyla birtakım eklentiler bulunmaktadır. Bu eklentiler yardımıyla kokuyu direkt olarak soba borusundan, baca havalandırmasına yönlendirmek mümkündür. Üretiminde ince işçiliği barındırması ve diğer sobalara göre daha işlevsel bir yapıya sahip olması kuzine sobaları daha özel kılmaktadır. Dışında bulunan cam sayesinde sobanın içerisini rahatlıkla görebilmek mümkündür. Katı yakıt haznesinin altında bulunan kova ile ısınma sonrası oluşan kül kolaylıkla temizlenebilmektedir. Üzerinde bulunan kalın sac sayesinde, su veya yemek ısıtmak için oldukça pratiktir.

Kuzine Soba Nerelerde Kullanılır?

Hem bir ısınma aracı olarak kullanılan hem de yemek konusunda büyük bir yardımcı görevini üstlenen kuzine sobalar, doğal gazın bulunduğu yaşam alanlarında bile halen tercih edilmektedir. Evlerde temel ısınma aracı olarak kullanılabilen kuzine soba modelleri, dağ evlerinde ya da doğal gazın olmadığı bölgelerde tercih edilebilir. Bununla beraber ana özelliklerinin dışında dekoratif amaçla da kullanılan kuzine sobalar, daha çok Anadolu,Ege ve Karadeniz bölgelerinde rağbet görmektedir. Haznesinde kullanılan malzemeye göre dökümlü yada tuğlalı olarak tercih edilebilen kuzine sobaların yedek parçalarına rahatlıkla ulaşabilmek mümkündür. Tuğlalı olan modellerinde soba, daha geç ısınır ve daha geç soğur. Kuzine sobalar ağır olması sebebi ile diğer soba türlerine göre daha zor taşınır. Bu yüzden kuzine sobanın nerede kullanılacağının belirlenmesi önemlidir. Mutfak, oda veya salonda kullanılabilen kuzine sobalar, hızlı ısınma özelliği sayesinde bulunduğu ortamı hızlı bir şekilde ısıtmaktadır. Isıttığı havayı kurutmaması sebebi ile fiziksel ortamın boğuk bir havaya sahip olmasını engellemektedir. İki ya da tek katlı üretilen fırınlı kuzine soba, üst bölümünde pişirme alanı alt bölümünde ise dinlendirme (sıcak tutma) alanı olarak kullanılabilmektedir. Kullanılacak alanın büyüklüğü, tercih edilecek kuzine soba üzerinde önemli bir etkendir. Büyük bir alan için, ebat olarak küçük bir kuzine soba tercih edildiği taktirde, beklenen verim sağlanamayacaktır. Bu gibi durumlarda ısınmak için daha fazla yakıtın kullanılması, ekonomik olarak da beklentilere cevap veremeyecektir. Kuzine sobaların en önemli özelliklerinden birisi de çok fazla yakıta ihtiyaç duymamasıdır. Kullanılacak kuzine soba türü, ortamın büyüklüğüne göre çeşitlilik göstermektedir. Endüstriyel kullanım için pek uygun olmayan kuzine sobalar, daha çok evlerde ısınma aracı olarak ya da nostaljik görünümü ile hobi veya dekor amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Kuzine Soba Çeşitleri

İlk olarak uzun yıllar önce yurt dışından ülkemize getirilen kuzine sobalar, her geçen gün daha çok eve girmiş ve kullanıcıların beğenisini kazanmıştır. Isınma aracı olarak kullanımının yanında içerisinde bulunan fırın sayesinde farklı lezzet deneyimleri sunan kuzineler, içerisinde fırın bulunanan soba şeklinde tanımlanmaktadır. Kuzine sobalar kullanılan yakıt türüne göre çeşitlilik gösterir. Katı yakıt çeşitlerinin koyulduğu (kömür veya odun) hazne, dökümlü ya da tuğlalı olarak üretilmektedir. Dökümlü hazneler daha çabuk ısınır ve alt tarafta bulunan kova yardımıyla küller ve diğer atıkları temizleme açısından kullanışlıdır. Kovalı kuzineler, hafif ve pratik olarak nitelendirilebilecek ürünlerdir. Ancak sıcaklık sebebiyle belirli bir süre sonra zarar görecek olan kovayı değiştirmek veya yenilemek gerekebilir. Isıyı daha fazla tutabilen ve yansıtabilen tuğlalı modeller ise daha geç ısınıp daha geç soğur. Bu kuzineler, kovalı modellere göre daha ağır olduğundan taşınması da daha zordur. Camlı veya camsız olarak tercih edilebilen kuzinelerde, yakıt türü olarak odun ve kömür kullanılır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, bazı kuzine soba modellerinin yalnızca odun kullanımına uygun olduğu iken bazı kuzine sobaların ise yalnızca kömür kullanımına uygun olduğudur. Bu iki kullanım türü haricinde hem odun hem de kömür yakıtı kullanılabilen kuzine sobalar da bulunmaktadır. Piyasada genellikle kahverenginin koyu ve açık tonları şeklinde sergilenen kuzine sobalar artık kullanıcısının isteğine göre istenilen renkte de imal edilebilmektedir. Özellikle tepsi yemekleri için odun ateşinde sizlere eşsiz yemek tatları sunma özelliğine sahip kuzine sobalarda, fırın büyüklüğü ve fırının camlı olması kullanıcı deneyimi açısından da oldukça önemlidir. Ayrıca kuzine sobalar, uzun yıllar kullanılabilme özelliğine sahiptir. Bir zamanlar unutulmaya yüz tutmuş el işçiliğinin kuzinelerin üretimde önemli rol oynaması, kuzine sobalara olan talebi her geçen gün daha da artırmaktadır.

Kuzine Soba Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Teknolojinin bu denli gelişme gösterdiği günümüzde, ısınma alanında tercih edilen sobaların yerini zamanla elektrikli sobalar almıştır. Ancak gerek doğal gazın eskiye nazaran daha erişilebilir bir halde olması gerekse elektrikli ısıtcıların varlığı, sobalara olan rağbeti ister istemez düşürse de, özellikle son yıllarda tüketiciler tarafından bir eskiye dönüş hareketi görülmektedir. Peki, soba denilince akla ilk gelen soba çeşitlerinden biri olan kuzine soba alırken nelere dikkat edilmelidir?
Her şeyden önce, kullanılacak kuzine soba, fiziki ortamın büyüklüğüne uygun olarak seçilmelidir. Çok büyük ve geniş bir alanda küçük bir kuzine tercih edildiği taktirde bu durum, hem ısınmak için daha fazla yakıt tüketimine neden olacak hem de alanın daha geç ısınmasına sebebiyet verecektir. Bu durumun tam aksine, küçük bir alan için büyük bir kuzine soba seçimi yapmak, ortamın gereğinden fazla ısınmasına yol açacaktır. Bu nedenle tercih edilecek kuzine sobanın büyüklüğü oldukça önemlidir.
Diğer yandan, kuzine sobalar arasında seçim yaparken dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar arasında kullanılan malzemenin içeriği gelmektedir. Dış kaplamasında boyanın kaç kat kullanıldığı, üst sacının ve camının çatlak olup olmadığı kontrol edilmelidir. Camlı ve camsız kuzine soba modelleri arasında performans bakımından herhangi bir fark bulunmamaktadır. Camlı kuzine soba içerisindeki ateşi ve yemeği görebilmenin yanında zamanla ısı nedeniyle oluşabilecek çatlak veya çizilmeler oluşabilmektedir. Eğer tuğlalı bir model tercih edildiyse, içerisindeki tuğlaların eksik ya da çatlak olup olmadığına bakılmalıdır. Kuzine sobaların yerden yüksek olmasına dikkat edilmelidir. Alt kısmında, altlık diye tabir edilen mermer yada özel malzemelerden üretilmiş yardımcı ürünlerin kullanılması tavsiye edilmtektedir. Standart soba borusu ölçüleri ile rahatlıkla kurulum yapılabilmektedir. Soba borusunun ve bacanın tıkanma ihtimaline karşı periyodik bakımlar yapılmalıdır.

Kuzine Soba Fiyatları

Kuzine sobalar her bütçeye uygun olarak çeşitlilik göstermektedir. Kullanıcılar genellikle en ucuz kuzine soba odaklı bir arayış içinde olsa da bu sobaların ucuz olmasına dikkat edilmesinden ziyade kaliteli malzemelerden üretilmiş olmasına da dikkat edilmelidir. Piyasada birçok kuzine soba çeşidi bulunmakla beraber, kullanılan malzemelerin ve işçiliğin durumuna göre kuzine soba fiyatları çeşitlilik gösterebilmektedir. Kuzine sobalar, bir şömine olmasa da dekoratif amaçlı olarak kullanılabilmektedir. En iyi kuzine soba, üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesi ve ince işçiliği nedeniyle gündelik kullanıma uygun kuzine sobalara nazaran fiyat bakımından farklılık gösterebilmektedir. Akakçe kuzine soba sayfasıyla istediğiniz ürüne en ucuz fiyatlarla sahip olabilirsiniz!