Power Supply & PSU

Power Supply & PSU Fiyatları

759 farklı Power Supply & PSU için fiyatlar listeleniyor.

MSI Power Supply DeepCool Power Supply FSP Power Supply Corsair Power Supply Asus Power Supply Cooler Master Power Supply

Fiyatı Düşen Power Supply'lar

Tümü

Fiyat/Performans (F/P) Power Supply'lar

ÇOK SATANLAR EN DÜŞÜK FİYAT EN YÜKSEK FİYAT EN YÜKSEK PUAN EN YENİLER

  • Güç650 W
  • Güç750 W
  • Güç850 W
  • Verimlilik80%
  • Verimlilik90%
  • Bağlantı TipiTam Modüler
  • Bağlantı TipiYarı Modüler
  • ÖzelliklerAkım Koruması
  • Fiyatı0 - 1.000 TL
  • Fiyatı1.000 - 1.500 TL
  • Tüm Filtreler

Önceki Sayfa: 1 / 32 Sonraki

Filtrele
FiltreleFiyatı 0 - 1.000 TL 1.000 - 1.500 TL 1.500 - 2.500 TL 2.500 - 3.500 TL 3.500 TL üstü MarkasıTümünü GösterÖzelliklerGüçTümünü GösterBağlantı TipiVerimlilikFan ÖlçüsüMaksimum Çalışma SıcaklığıYükseklikGenişlikDerinlikÜrün PuanıSatıcı
Temizle Ürünleri Gör (759)

Anakart RAM Bilgisayar Kasası İşlemci Soğutucu Harddisk Kasa Fanı Termal Macun CD/DVD Yazıcı Fan Kontrol MSI Power Supply DeepCool Power Supply FSP Power Supply

En Çok Karşılaştırılan Power Supply'lar

Power Supply Yorumları ve Önerileri

  • AY 1 yorumFSPFSP HYPER 80+ PRO H3-700 700 W Power SupplyAlper Y. İzmir 4 Kasım 2023
    FSP HYPER 80+ PRO H3-700 700 W Power Supply
    Gencer gaming den almıştım köşelerinde biraz ezik vardı kutusuz geldi ve ayrıca fsp yazan yerde boş metal var
  • Salih P.2 yorumMSIMSI MPG A1000G 1000 W Power SupplySalih P. İzmir 14 Eylül 2023
    MSI MPG A1000G 1000 W Power Supply
    Güç kaynağını tercih etmemdeki en büyük etken yeni nesil ATX 3.0 ve PCIE5 bağlantıları olmasıydı. 13900k ve RTX 4090 ile kullanıyorum. GPU için +12VHPWR 600W kablo girişi olması ekran kartım için kablo kalabalığını ortadan kaldırdı ve yeterli gücü beslemesi için olanak sağladı. 2000w'a kadar güç üretebilmesi sistemin bizleri anlık güç yüklemeleri sorunlarından kurtarması anlamına geliyor. Kaliteden ödün vermeyen MSI ailesine teşekkür ederim.
    • Alışverişçi resmi
  • OK 1 yorumSharkoonSharkoon SHP650 V2 650 W Power SupplyOrhan K. İzmir 6 Ağustos 2023
    Sharkoon SHP650 V2 650 W Power Supply
    İyi ki almışım hava akışı güzel bir kasa da gayet is görüyor ama satilmamasi ayrıca üzücü
Tüm yorumları gör

Power Supply Sıkça Sorulan Sorular

İndirimli Power Supply'lar hangileri?

Bugün Akakçe'de 759 farklı model arasında

En çok satan Power Supply'lar hangileri?

Akakçe'de alışverişçilerin en çok satın aldığı 5 farklı Power Supply:
  1. MSI MAG A750GL 750 W Power Supply
  2. MSI MAG A550BN 550 W Power Supply
  3. DeepCool PF750 750 W Power Supply
  4. MSI MAG A650BN 650 Power Supply
  5. DeepCool PF650 650 W Power Supply

Power Supply, Güç Kaynağı

Bilgisayar bileşenlerinin ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini, şebekeden alarak kontrollü bir şekilde dağılmasını sağlayan power supply, bilgisayarların güç kaynağı olarak da bilinir. 500 ila 2000 W arası değişen güce sahip olarak farklı seçenekler sunan söz konusu ürün sistemdeki diğer bileşenlere bağlanması için farklı konnektörlere sahiptir. İçinde fan ve çeşitli devrelerin bulunduğu metal bir kutu görünümünde olan bu bileşen, çeşitli güvenlik sertifikaları ile kullanıcıların beğenisine sunulur. Gücü, boyutu, konnektörleri, kapasitesi model bazında değiştiği için zengin ürün seçkisinin yanı sıra geniş bir fiyat aralığına sahiptir. Diğer bileşenlere kıyasla ulaşılabilir olan güç kaynağı fiyatları, dönemsel kampanyalar kapsamında çok daha uygun hale gelir. Hem yerli hem yabancı markalar tarafından üretilen modelleri ile kullanıcıların beğenisine sunulan power supply Akakçe sayesinde bütçe dostu fiyatlar ile sahip olunabilecek bilgisayar bileşenleri arasındadır.

Power Supply Özellikleri

Bilgisayarlar için hayati öneme sahip olan power supply, güç, fan çapı, konnektör türü, havalandırma sistemi, verimlilik oranı, çalışma ısısı ve güvenlik özellikleri açısından farklı seçenekler sunar. Söz konusu ürünün tüm özelliklerini açıklayabilmek için “Power supply nedir?”, “Güç kaynağı nedir?” ve “Güç kaynağı ne işe yarar?” sorularına daha detaylı yanıt vermek gerekir. PSI power supply, genel olarak prizden aldığı 220V değerindeki AC devre akımını işleyerek düşük voltajlı DC akımına çevirir. Bunun nedeni, kasa içinde yer alan bileşenlerin çalışmak için düşük voltajlı akıma ihtiyaç duymasıdır. Anakarttan ekran kartına, kasa fanından işlemciye kadar kasa içinde bulunan tüm bileşenler güç kaynağı power supply sayesinde kararlı çalışır. Dolayısıyla bilgisayar sistemleri için hayati öneme sahiptir. Sistemden sisteme değişene enerji ihtiyacı nedeniyle 500, 550, 600, 650, 750 Watt güç kaynağı gibi farklı seçenekler söz konusudur.

Çeşit ve model nedeniyle farklı özelliklere sahip olsa da genel olarak masaüstü ve taşınabilir bilgisayarların çalışmasını sağlayan PSU, enerji dağıtımı sırasında ısındığı için dahili bir fana sahiptir. Bu fanlar 8 cm, 12 cm, 14 cm gibi farklı boyutlarda olup farklı büyüklükteki kasalara uygundur. “Güç kaynağı özellikleri nelerdir?” sorusunun yanıtları arasında “anakart, ekran kartı, işlemci gibi parçalar için uygun konnektörler ve çeşitli güvenlik önlemlerine sahip olma” yer alır. Söz konusu konnektörler her bir parçaya ihtiyaç duyduğu miktarda enerji sağlarken güvenlik önlemleri ise gerilim, düşük gerilim, aşırı akım, kısa devre, aşısı ısınma, aşırı güç korumaları sunar. Bu güvenlik korumaları CB, CE , CC gibi sertifikalar ile belgelenir. Sisteminiz için en iyi güç kaynağı ürününü belirlerken söz konusu sertifikaları da dikkate alabilirsiniz.

Power Supply Çeşitleri

PC, laptop, notebook gibi cihazların çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgisayar güç kaynağı, masaüstü ve taşınabilir cihazlar için iki farklı seçenek sunar. Masaüstü bilgisayar güç kaynağı, demir bir kutu formunda olup kasa içine monte edilirken laptop güç kaynağı ise şarj adaptörüne bağlanan, laptop kasası dışında yer alan bir kutu şeklindedir. Taşınabilir bilgisayarlar şarj edilebilir bataryalar aracılığı ile çalıştıkları için prizden aldıkları AC akımı henüz bilgisayara ulaşmadan laptop için üretilen PSU sayesinde DC akımına dönüşür, bu şekilde bataryaya ulaşır. Masaüstü güç kaynağı ise bu işlemi kasa içindeyken gerçekleştirir. Dolayısıyla güç kaynağı çeşitleri, farklı sistemlere hitap etse de aynı çalışma prensibine sahiptir. “Ayarlı güç kaynağı nedir?” sorusunun yanıtı ise “daha büyük sistemlere hitap eden ve çıkış voltajı ayarlanabilen bileşen” olur. UPC olarak da adlandırılan bu ürün, bireysel sistemlerde kullanıma uygun değildir.

Bağlı konnektörlerin kullanılmayanları kutu içine saklanabildiği için modüler güç kaynağı olarak da adlandırılan söz konusu bileşenlerin, farklı sistemlere uygun olması için çok sayıda konnektöre sahiptir. Bu konnektörler arasında mutlaka 20+4 pin (anakart), 4+4 in (CPU), 8xPIC-E (6+2 pinx2), IDEx6, SATAx8 bulunur. Prizden elektrik akımı alabilmek için portable bir kabloya ihtiyaç duyulur. Söz konusu PSU kablosu PC’lerde kasa ile eski tip monitörlerin bağlantısı için de kullanılan kablo ile aynıdır. Laptop gibi taşınabilir cihazlarda ise bir ucunda USB diğer ucunda çift pinli uç bulunan oldukça farklı bir kablo kullanılır. Güç kaynakları kadar önemli olan bu kablolar, uzmanların power supply öneri ve tavsiyelerinde de sıkça yer alır. Çünkü PSU kaliteli olsa da düşük kaliteli ve ucuz power supply kablosu kullanıldığında kararlı bir kullanım süreci sağlanamaz.

Power Supply Modelleri

Yerli, yabancı markalar tarafından pek çok çeşidi üretilerek kullanıcıların beğenisine sunulan kasa güç kaynağı modelleri, güç değeri, fan çapı, soğutma gücü, maksimum çalışma ısısı ve konnektör türleri açısından farklı seçenekler sunar. Dolayısıyla, “Bilgisayar için güç kaynağı nasıl seçilir?” sorusuna yanıt bulabilmek, mevcut sistem için en iyi power supply çeşidini belirlemek için ürünün tüm özelliklerinin dikkatle incelenmesi önerilir. Öte yandan 80 Plus verimlilik standardı da power supply satın alırken mutlaka aranması gereken bir özelliktir. Kullanım ömrü, dayanıklılık ve power supply fiyat seviyesi gibi faktörler de yine modelden modele farklılık gösterir. Tıpkı SSD fiyatları gibi model ve marka bazında farklı alternatifler sunan PSU’larda fiyattan önce genel özelliklere dikkat edilmesi gerekir. Uzmanların power supply tavsiyesi de mevcut sistemin enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitede olanların tercih edilmesi yönündedir.

Power Supply Kullanımı

Bilgisayarlar için değerli bir bileşen olan PSU güç kaynağı, yapı birimlerine enerji sağlanmasından sorumludur. Genel olarak mevcut sistemin sorunsuz çalışması ve her bir yapı biriminin maksimum performans gösterebilmesi için ihtiyaç duyduğu enerjiyi temin eden söz konusu PSU’lar, farklı araçların yapımında da kullanıma uygundur. “Power supply ile neler yapılabilir?” sorusuna verilebilecek en sade yanıt “adaptör ve UPC” olur. Kullanım amacına uygun şekilde sisteme entegre edildiğinde mevcut tüm birimlerin kararlı bir şekilde çalışmasını sağlayan güç kaynağı PC ve laptoplar için uygun olmadığında yetersiz kalır. Bu da bileşenlerin çalışmaması ve cihazın kendiliğinden kapanması ile sonuçlanır. Bu tür durumlarda PSU’nun test edilmesi önerilir. “Güç kaynağı nasıl test edilir?” sorusunun bireysel kullanıcıları ilgilendiren yanıtı “test edilecek PSU uygun güçteki bir kasaya monte edilmesi ve power testi yapılması” şeklindedir.

Power Supply Fiyatları

Birçok marka tarafından farklı özelliklere sahip modelleri üretilen power supply güç kaynağı, en ulaşılabilir bileşenler arasında yer alır. Başka bir ifadeyle en iyi güç kaynağı fiyatları dahi hemen her bütçeye hitap eder. Bununla birlikte tıpkı harddisk fiyatları gibi bilgisayar güç kaynağı fiyatları da ürün türüne ve kapasitesine göre farklılık gösterir. Örneğin, 2000 W güce sahip gaming güç kaynağı fiyatları ile günlük kullanıcıya hitap eden 500 W PSU fiyatları arasında farklılık söz konusudur. Ayrıca PSU iç yapı parçalarının kalitesi de fiyatları etkileyen faktörler arasında yer alır. Siz de mevcut bilgisayarınız için en kaliteli güç kaynağı seçeneklerine uygun fiyatlarla sahip olmak istiyorsanız Akakçe sayesinde ürün fiyatlarını görüntüleyebilir, fiyat değişimlerini takip edebilir ve mevcut kampanyalar kapsamında en ucuz güç kaynağı modellerine ulaşabilirsiniz.