Balık Yağı

Balık Yağı Fiyatları

2.018 farklı Balık Yağı için fiyatlar listeleniyor.

EasyVit Balık Yağı Möllers Balık Yağı Ocean Balık Yağı Ocuvite Balık Yağı Sorvagen Balık Yağı Solgar Balık Yağı

adet En Ucuz Balık Yağları

Tümü

Fiyatı Düşen Balık Yağları

Tümü

Çok Satanlaradet En UcuzEn Düşük FiyatEn Yüksek FiyatDiğerEn Yüksek PuanEn Yeniler

ÇocukYetişkinJelKapsülŞurupTablet100 - 150 TL 150 - 250 TL 250 TL üstüPortakallıSatıcı Marka

ÖncekiSayfa: 1 / 50Sonraki

Filtrele
Fiyatı
- 0 - 50 TL50 - 100 TL100 - 150 TL150 - 250 TL250 TL üstü
Markası Özellikler Form Kelime ile Filtrele Aroma Kullanıcı Türü SatıcıToplam 127 satıcı. Ürün Puanı

Vitamin ve MineralKolajenProbiyotikGlukozaminAntioksidanPastilPropolisTansiyon AletiHasta BeziEasyVit Balık YağıMöllers Balık YağıOcean Balık Yağı

En Çok Satılan Balık Yağlarının İçerik Karşılaştırması

Balık dokusundan üretilen sıvı, jel ve kapsül seçeneği bulunan gıda takviyelerine balık yağı denir. Balık yağının değerleri ürünlerin kalitesine ve saflığına göre değişmektedir. En çok satılan balık yağlarının değerlerini aşağıdaki tabloda inceleyebilirsiniz:

En Çok Satılan Balık Yağlarının İçerik Karşılaştırma Tablosu
ÜRÜNLER OMEGA 3 / DHA / EPA VİTAMİN / MİNERAL AROMA FORM TÜRÜ ÇİNKO KULLANICI TÜRÜ MARKA
Möllers Omega 3 Balık Yağı
Möllers Omega 3 Balık Yağı

1170 mg / 550 mg / 370 mg

A, D ve E

Karışık Meyve, Limon, Elma

250 ml / Şurup

Yok

Yetişkin ve Çocuk

Möllers
Ocean Plus 1200 mg 50 Kapsül Balık Yağı
Ocean Plus 1200 mg 50 Kapsül Balık Yağı

780 mg / 252 mg / 384 mg

Yok

Limon

50 Adet / Kapsül

Yok

Yetişkin

Ocean
Solgar Omega 3 950 mg Balık Yağı
Solgar Omega 3 950 mg Balık Yağı

950 mg / 504 mg / 378 mg

Yok

Yok

100 adet / Jel

Yok

Yetişkin

Solgar
EasyFishoil Omega 3 Jel Tablet
EasyFishoil Omega 3 Jel Tablet

378 mg / 270.9 mg / 59.5 mg

D

Limon Portakal

30 adet / Jel

Yok

Çocuk

EasyVit
Nutrigen Omega 3 Balık Yağı Şurubu
Nutrigen Omega 3 Balık Yağı Şurubu

450 mg / 225 mg / 90 mg

K ve D / L-Arjinin, Çinko

Portakal

200 ml / Şurup

Var

Çocuk

Nutrigen
Venatura Omega 3 50 Yumusak Kapsül
Venatura Omega 3 50 Yumusak Kapsül

608 mg / 219 mg / 304 mg

Yok

Portakal

50 Adet / Kapsül

Yok

Yetişkin ve Çocuk

Venatura
Carlson Omega 3 1000 mg 50 Kapsül Balık Yağı
Carlson Omega 3 1000 mg 50 Kapsül Balık Yağı

600 mg / 200 mg / 300 mg

Yok

Yok

50 Adet / Kapsül

Yok

Yetişkin

Carlson
  • Balık yağı karşılaştırma tablosuna göre en fazla Omega 3 içeren balık yağının 1200 mg değeri ile Möllers Omega 3 balık yağı olurken, bu ürünü 950 mg Omega 3 değerindeki Solgar Omega 3 950 mg balık yağı takip ediyor. Kullanıcı çeşitliliği bakımından ise Möllers Omega 3 balık yağı ve Venatura Omega 3 balık yağı kapsülü hem çocuklar hem de yetişkinler için uygun olduğu görülmekte.
  • Bununla birlikte Nutrigen balık yağı şurubu ve EasyFishoil Omega 3 sadece çocuklar için kullanılırken, Nutrigen balık yağı şurubunun en zengin içeriğe sahip olan ürün oluyor.
  • Ocean Plus 1200 mg 50 kapsül balık yağı, Solgar Omega 3 950 mg balık yağı ve Carlson Omega 3 1000 mg 50 kapsül balık yağı tablonun sadece yetişkinler için uygun olan balık yağlarıdır.

*Takviye edici gıdalar normal beslenmenin yerine geçmez, hastalıkların önlenmesi veya tedavisi için kullanılmaz. Tablo yalnızca bilgilendirme amaçlı olup buradaki değerler üreticilerin resmi web sitelerinden alınmıştır.

En Çok Karşılaştırılan Balık Yağları

Balık Yağı Yorumları ve Önerileri

Tüm yorumları gör

Balık Yağı Sıkça Sorulan Sorular

İndirimli Balık Yağları hangileri?

Bugün Akakçe'de 2.018 farklı model arasında

adet en ucuz Balık Yağları hangileri?

En çok satan Balık Yağları hangileri?

Akakçe'de alışverişçilerin en çok satın aldığı 5 farklı Balık Yağı:
  1. EasyFishoil Omega 3 30 Çiğnenebilir Jel Tablet
  2. Möllers Omega 3 Balık Yağı 250 ml
  3. Ocean Plus Balık Yağı 1200 mg 50 Kapsül
  4. Möllers Omega 3 60 Kapsül
  5. Möllers Omega 3 Tutti Frutti Aromalı Balık Yağı 250 ml

Balık Yağı

Omega 3 yağ asitlerinin besin takviyesi haline getirilmiş şekli balık yağı olarak adlandırılır. Balık yağı patentini almış pek çok marka tarafından piyasaya sunulur. Beslenmenin yeterli olmadığı durumlarda, gelişim çağında ek gıda olması gibi amaçlarla kullanılır. “Balık yağı ne işe yarar?” sorusu bilgi edinmek isteyenler tarafından merak konusudur. İçerisinde yer alan omega 3 yağ asitleri vücutta sentez edilemediğinden takviyelerle veya gıdalardan alınması gereklidir. Vücutta hücrelerin yapısına katılmakla birlikte birçok biyokimyasal olayda yer alır. Omega 3 yağ asitleri eikosapentaenoik asit (EPA), dokosaheksaenoik asit (DHA), alfa-linolenik asit (ALA) moleküllerinden oluşur. Bebeklikten itibaren herkesin kullanımına uygundur. Balık yağları yetişkinler ve çocukların günlük alım dozlarına göre üretilir. Kullanıcı tercihlerine göre kapsül, sıvı, çiğnenebilir jel, toz gibi pek çok farklı formda alınabilir. Akakçe üzerinden yapacağınız karşılaştırmalar yardımıyla ihtiyacınıza en uygun balık yağı çeşidini belirleyebilirsiniz.

Önemli Besin Değerlerine Sahip Balık Yağı Özellikleri

Vücutta sentez edilemediği için dışarıdan alınması gereken esansiyel yağ asidi desteği sunan balık yağı takviyesi, düzenli tüketilmesi gereken moleküllerdir. Tüm hayati fonksiyonların gerçekleştirilmesinde kritik rol oynayan balık yağı faydaları bir hayli fazladır. Balık yağları omega 3 yağ asitleri içerir. Bitkisel ve hayvansal gıdalarda da bulunan omega 3 yağlar hayvansal kaynaklı EPA ve DHA, bitkisel olan ALA esansiyel yağ asitlerinden oluşur. Balık yağları formülasyonlarında genellikle bu 3 bileşen yer alır. Yağ türevi maddeler olduğundan yağda çözünen vitaminlerle birlikte alınması daha faydalıdır. Bu nedenle bazı çeşitlerinde balık yağı vitamin, mineral, amino asit gibi ilaveler de içerebilir. Dolayısıyla “Balık yağında hangi vitaminler var?” kullanıcıların sıklıkla araştırdığı konular arasındadır. A, D, E, K yağda çözünen vitaminlerin biri ya da birkaçı balık yağı içeriklerine eklenir. Ayrıca balık yağı çabuk bozulduğundan E vitamini gibi antioksidanların yanı sıra L-arjinin, çinko eklenenleri de vardır.

Farklı Yaş Grupları İçin Balık Yağı Çeşitleri

Balık yağı, üretim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte tüketim tercihlerine ve kullanıcı profillerine uygun geliştirilmeye başlanmıştır. Daha eski yıllarda tadı güzel olmayan, sadece yağ şeklinde üretilen balık yağları artık çok daha lezzetli aromalarla tatlandırılmaktadır ve böylelikle kullanılışı kolaylaştırılmıştır. Deniz ürünleri tüketmekten hoşlanmayan kişilerin de tercih sebebidir. Patentli balık yağı markaları arasında birbirinden farklı alternatifler yer alır. Möllers, EasyVit, Ocuvite, Ocean, Venatura, Solgar, Sorvagen, Exeltis, Balen, Krilom, Shiffa, Ocunet, Adrusen, Dynavit ve daha onlarca markanın ürünleri öne çıkar. En yaygın görülen balık yağı hapı dışında kapsül, çiğnenebilir jel tablet, şurup ve damla formunda da bulunur. Yetişkinler için balık yağı formülasyonları değişen miktarda EPA ve DHA içerir. Hayati fonksiyonlarda kritik rolü bulunan balık yağı seçeneklerine ek olarak ani gelişen sağlık sorunlarına karşı tedbirli olmak da önemlidir. Buna benzer durumlarda tansiyon ölçmeyi sağlayan tansiyon aleti modelleri de değerlendirilebilir.

Balık yağlarının her yaşa uygun alternatifleri arasından seçim yapılabilir. Gelişim çağındayken beslenme yoluyla yeteri kadar alınamıyorsa sağlıklı bir tercih olabilir. “Balık yağı kaç yaşında kullanılır?” özellikle ebeveynlerin akıllarına takılan sorulardandır. Doktor onayı varsa 1 yaşını doldurduktan sonra başlanabilir. 1 yaş balık yağı, mutlaka 1 yaş dolduktan ve doktora danışıldıktan sonra alınmalıdır. Bebekler ve çocuklara hap ya da kapsül formunda olanları vermek zor olabilir. Bebekler için balık yağı üretimi son yıllarda şurup ve damla formundaki çeşitleriyle popüler hale gelmiştir. 1 yaş için balık yağı kullanımı için güzel aromalara sahip şuruplar uygun olabilir. 1 yaşından sonraki bebekler lezzetli ve çiğnenebilir jel kapsülleri sevebilir. 1.5 yaş balık yağı için de jel ya sıvı formlar tercih edilebilir. Balık yağı çocuklar için de oldukça faydalıdır. 10 yaş için balık yağı veya 14 yaş için balık yağı kullanımı olacaksa yetişkinlere uygun olan ürünlere veya yetişkin dozlarına geçilebilir.

Balık Yağı Faydaları

“Balık yağı neye iyi gelir?” oldukça araştırılan bir konudur. Balık yağının yapısındaki omega 3 molekülleri vücutta yapı taşı işlevi görür. Balık yağı hapı faydaları, içerisindeki omega 3, EPA, DHA, ALA moleküllerinden kaynaklanır. Bilimsel olarak kanıtlanmış pek çok etkisi vardır. Ancak “Balık yağı boy uzatır mı?” sorusu henüz çalışmalarla ispatlanmamıştır. Hücre yenilenmesi ve kemik gelişimini desteklemesine rağmen boy uzatma etkisinin olup olmadığı belli değildir. Bununla birlikte “Balık yağı kilo aldırır mı?” veya “Balık yağı iştah açar mı?” konularında da bireysel farklılıkların etkili olduğu da unutulmamalıdır.. Balık yağı metabolizmayı hızlandırdığı için iştahı açtığı düşünülür. Ancak sanılanın aksine bu etkisinden dolayı balık yağı kilo aldırmaz. Daha çok enerji harcanmasını sağlayarak kilo vermeyi hızlandırdığı bilinmektedir. Oldukça fazla olumlu özelliği bulunan balık yağı faydaları aşağıdaki gibi özetlenebilir:

Balık Yağı Nasıl Kullanılır?

Balık yağı kullananlar tarafından “Balık yağı ne zaman içilir?”, “Balık yağı aç mı tok mu içilir?” gibi sorular sıklıkla merak edilir. Araştırmalar balık yağı kullanım zamanlarının herhangi bir fark yaratmadığını göstermiştir. Sabah, öğle veya akşam istenilen zamanda alınabilir. Aç karna içilmemeli, emilimi artırmak amacıyla öğünlerden hemen önce veya öğünlerle birlikte tüketilmelidir. Elbette kişisel rahatsızlıklar ve fiziksel değişimler nedeniyle sağlıklı tüketim için hekim desteği almak her zaman daha faydalı olacaktır. Balık yağı hapı seçenekleri suyla yutulur. Çiğnenebilir tabletler jelibon gibi yenerek tüketilir. Sıvı formda olanlar ölçü kaşığıyla direkt olarak veya yemeklere karıştırılarak alınabilir. Ambalajın üzerindeki kullanım talimatları mutlaka okunmalı ve önerilen dozlara uyulmalıdır. Özellikle bebekler ve çocukların hangi dozlarda alacağı konusunda mutlaka doktora danışılmalıdır. Bebeklere 2 yaş balık yağı veya 3 yaş balık yağı seçiminde jel ve şuruplar daha kolay verilebilir. 11 yaşın üzerindeki çocuklarda doktor kontrolünde yetişkin dozlarına geçilebilir. Olumlu etkisini göstermesi için her gün düzenli alınması önerilir.

Balık Yağı Yorumları

Balık yağları sağlığa faydaları ispatlanmış, üzerinde en çok bilimsel çalışma yapılan takviyelerden biridir. Bebeklikten itibaren her yaştan insan güvenle tercih edebilir. Beslenme kısıtlılığının olduğu durumlarda günlük kullanımı faydalı olabilir. Onlarca çeşit arasında ihtiyaca en uygun ve en iyi balık yağı hangisi olduğu konusunda kararsızlık yaşanabilir. Piyasadaki en iyi balık yağı markası GOED (EPA, DHA, Omega 3 Alanında Küresel Organizasyon) veya IFOS (Uluslararası Balık Yağı Standartları Programı) sertifikalarına sahip olan markalardır. Patenti alınmış olduğundan birçok markanın sunduğu ürünler kalitelidir. En iyi balık yağı hapı, şurubu ve jeli karşılaştırma yapılarak da belirlenebilir. Ürün açıklaması iyi incelenmeli, EPA-DHA miktarlarına dikkat edilmelidir. Balık yağı tavsiye edilen bölümler incelenerek bilgi sahibi olunabilir.

Balık Yağı Fiyatları

“Balık yağı ne kadar?” sorusuna verilecek yanıtlar çok çeşitlidir. Balık yağı fiyatları porsiyon miktarı, EPA-DHA gramajı, çeşidi, markası gibi pek çok faktöre göre değişkenlik gösterebilir. Balık yağı hapı fiyatı da kapsül sayısına göre farklılaşabilir. Kullanım şekline uygun ürünler arasından kolaylıkla seçim yapılabilir. Balık yağı fiyat listesi istenen şekilde sıralanarak bütçeye hitap eden ürüne kolay ulaşılabilir. Çocuğunuz, kendiniz ya da aileniz için en iyi balık yağı, karşılaştırma yaparak da belirlenebilir. İyi beslenmek ve doğru gıda takviyelerini seçmek daha kaliteli bir yaşam sürmenize destek olabilir. Balık yağı çeşitleri ile birlikte sağlık ürünleri de değerlendirilebilir. Akakçe üzerinden balık yağı tercihinizi yaparak alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.